Hlavní obsah

Federer, jak ho neznáte! Už žádný tyhle negativistický sračky, hulákal na parťáka

Elegán v každém okamžiku. Tak zná tenisový svět legendárního Rogera Federera. Že se ale i on umí pořádně rozohnit, ukázal právě skončený třetí ročník Laver Cupu, který se konal mezi výběry Evropy a světa ve švýcarské Ženevě. I dvacetinásobný grandslamový šampion podlehl dramatické atmosféře a z jeho úst padaly neslýchané výrazy. "Už od tebe nechci slyšet žádný negativistický sračky," zvyšoval hlas na svého parťáka z týmu Evropy Alexandera Zvereva během rozhodující bitvy.

Foto: Salvatore Di Nolfi, ČTK/AP

Tým Evropy i potřetí ovládl Laver Cup

Článek

Drama, jak má být. Také třetí ročník stále populárnějšího Laver Cupu nabídl fantastickou podívanou a především dramatický závěr. O vítězi totiž musel rozhodnout až poslední zápas mezi německým tenistou Alexanderem Zverevem a Kanaďanem Milosem Raonicem.

Zápletku, za kterou by se nemusel stydět ani Alfred Hitchcock, musel za stavu 1:1 na sety rozhodnout až supertiebreak, ve kterém nakonec vládl německý tenista. Nervy drásající závěr pořádně rozparádil i největší hvězdu celého podniku Rogera Federera.

Zařvi po každým bodu

Dle své tradice Federer svým parťákům z týmu Evropy po celé tři dny pravidelně radil, v rozhodující bitvě však na mladého Němce musel zvýšit hlas. "Chci, abys makal. Chci tě slyšet zařvat si po každým zasraným bodu, co vyhraješ," hecoval Zvereva jindy klidný švýcarský elegán.

A to nebylo vše. Mikrofony zachytily i další Federerova ostrá slova. "Už od tebe nechci slyšet žádný negativistický sračky, dři, dáš to," pumpoval další energii do světové šestky.

A vyplatilo se. Zverev klíčový bod celého klání urval a mohl se spoluhráči slavit i třetí triumf. "Kluci na lavičce mi hodně pomohli. Pořád mě hecovali, abych ze sebe dostal to nejlepší. Říkali mi, že tenhle zápas může změnit celou mou sezonu. Hodně zápasů jsem letos v koncovkách ztratil, jsem šťastný, že teď to vyšlo. Chtěl bych hrát Laver Cup po celou kariéru," jásal po triumfu dvaadvacetiletý tenista.

Jak moc legendárního rodáka z Basileje kulisa Laver Cupu zasáhla, potvrzují i jeho slova. "Proti takové atmosféře nedokážu být imunní. Měl jsem husí kůži. Jsem rád, že pokračuju v kariéře, protože jinak bych nikdy nic takového nezažil," říkal dojatý Federer.

Čtvrtý ročník Laver Cupu se v příštím roce koná v Bostonu, už teď je ale jisté, že půjde o další parádní podívanou za účasti Federera a dalších.

Reklama

Související témata: