Hlavní obsah

Federerův neskutečný úder. Kyrgios nevěřícně zíral: Tohle bylo skoro nemožné

New York/Praha

Fenomenální tenista Roger Federer si přivezl na US Open opět skvělou formu. Zatím neztratil ani set a soupeřům nedává moc šancí, aby mu zkomplikovali hladkou jízdu turnajem. Poznal to i jeden z jeho potenciálně těžších soupeřů Nick Kyrgios, který po porážce 4:6, 1:6, 5:7 uznal, že na 20násobného grandslamového šampióna neměl. Navíc mu vysekl poklonu za jeden famózní úder.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Roger Federer v duelu s Nickem Kyrgiosem na US Open.

Článek

Centrkurt rodákovi z Basileje aplaudoval ve stoje ve třetím setu, kdy doběhl Australanův kraťas a kolem sítě se mu podařilo zahrát vítězný míč. Kyrgios s otevřenou pusou jen nevěřícně zíral.

„Tohle bylo skoro nemožné. Určitě to byl mimořádný míč, o tom není pochyb," smekl australský bouřlivák. „Kdyby mi tohle udělal někdo jiný, tak asi nebudu šťastný, ale tohle byl Roger," dodal s úctou.

K úderu se vrátil ještě na sociálních sítích. „Nechci znít jako fanoušek, ale velká gratulace Rogerovi. Dnes byl až příliš dobrý," uznal.

I Federer si svého počinu cenil: „Tohle se vám často nepoštěstí. Na tréninku si to nezkusíte, na malém dvorci to nejde, jen ve velkých zápasech. A upřímně, chtěl jsem to hlavně doběhnout."

V úterý ráno se Federer utká v osmifinále s dalším Australanem Johnem Millmanem. Pokud zvítězí může na US Open dojít k hvězdnému čtvrtfinále s Novakem Djokovičem, jehož čeká duel s Portugalcem Joaem Sousou.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori