Hlavní obsah

Francouzi si proti Česku nepřipouštějí problém. Bod z deblu už nemusí být třeba, tvrdí jejich šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Innsbruck/Praha

Sebevědomí z nich tryská. Neúspěch si vůbec nedovedou představit. Tenisté Francie budou ve čtvrtek od 16 hodin prvními soupeři výběru Jaroslava Navrátila v innsbrucké skupině C finálového turnaje Davis Cupu.

Foto: ČTS/Pavel Lebeda

Čeští tenisté se chystají na Davis Cup.

Článek

Francouzi se cítí silní v kramflecích i bez svých tří nejvýše postavených hráčů ve světovém žebříčku (Monfilse, Humberta, Pairea). Jejich jedničkou v Rakousku je Arthur Rinderknech, ale klidně je možné, že kapitán Sebastien Grosjean nasadí do singlů zkušenost: pětatřicetiletého Richarda Gasqueta a o dva roky mladšího Adriana Mannarina.

„Výběr mají široký, kdokoli z nich je těžký soupeř," přikyvuje Navrátil.

Za slavných let měl k dispozici své tažné koně Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří pak společně tvořili i takřka neomylný debl. Teď by byly v případě nerozhodného stavu po dvouhrách trumfy na straně soupeře. Pierre Hugues Herbert a Nicolas Mahut přijeli do Rakouska jako čerství šampioni Turnaje mistrů.

„Věříme, že tým už náš bod nebude potřebovat. Pokud ano, jsme připraveni," přiblížil francouzskou sebejistotu Mahut.

„Francouzi jsou mnohem zkušenější než naši kluci. Vždyť víc zápasů v Davis Cupu má jen Jirka Veselý," připomíná kapitán, který zvažuje, zda poslat na kurt jako dvojku Jiřího Lehečku nebo Tomáše Macháče.

O daviscupová překvapení ale nemusí být v zápasech na dva vítězné sety nouze. Na středně rychlém povrchu může hrát roli i trpělivost. „Naši mladší hráči mohou být pro soupeře trochu nečitelní," věří Navrátil.

Navíc v lockdownem utaženém Rakousku se hraje bez diváků, hluční francouzští fanoušci museli zůstat doma.

Pokud chtějí Češi do play off, musejí ve skupině skončit nejhůře druzí. Kromě vítězů šesti skupin totiž postoupí ještě další dva týmy s nejlepší bilancí. Druhý zápas hraje Česko v neděli od 10 hodin proti Velké Británii.

„Jsme tu jako outsideři, ale určitě budeme chtít pořadím zamíchat," tvrdí nejzkušenější z výběru Veselý, jediný Čech v první singlové stovce.

Reklama

Související témata: