Hlavní obsah

Djokovič rozplakal fanouška tímto gestem. Tohle malý fanda rozhodně nečekal

Novým antukovým králem letošního roku se stal Srb Novak Djokovič. Po strhující finálové bitvě s řeckým bojovníkem Stefanosem Tsitsipasem, který vedl už 2:0 na sety, udělal neskutečnou radost malému fanouškovi, který ho celý zápas podporoval a jako jeden z mála na kurtu pořád věřil, že zápas dotáhne do vítězného konce.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Novak Djokovic věnoval po vyhraném finále na Roland Garros svou raketu malému fanouškovi

Článek

Byl to zápas, na který Paříž dlouho nezapomene. Djokovič prohrál první set v tie-breaku, druhý už poměrně jasně 2:6. Vše se zlomilo ve čtvrté hře třetí sady, kdy měla světová jednička při Řekově podání pět brejbolů, a i když čtyři dokázal Tsitsipas odvrátit, na ten poslední už nestačil.

Djokovič zvítězil v pětisetové bitvě na French Open 6:7, 2:6, 6:3, 6:2 a 6:4 a stal se tak antukovým králem pro rok 2021. V počtu získaných grandslamových titulů zaostává za legendami Federerem a Nadalem už jen o jeden triumf. Paříž si podmanil nejen svým výkonem, ale i gestem, které předvedl po finále.

Věnoval totiž svou raketu malému fanouškovi, který okamžitě propukl v záchvat euforie. Poskakoval, křičel, brečel, nemohl uvěřit, co právě drží v rukou. Djokovič uvedl, že chlapce nezná, ale že měl radost, že mu zpříjemnil den. „V podstatě celý zápas jsem ho měl v uších, hlavně když jsem prohrával 0:2 na sety. Povzbuzoval mě, vlastně mi dával i taktické rady," uvedl Srb po zápase.

„Říkal mi: Drž si podání, získej první snadný míč a pak diktuj hru. Jdi mu do bekhendu," koučoval fanda světovou jedničku. „Přišlo mi to velmi milé a hezké. Měl jsem chuť dát raketu tomu nejlepšímu a na tomhle zápase to byl on. To byl takový můj vděk za to, že se mnou vydržel a podporoval mě," uvedl na adresu zřejmě v tu chvíli nejšťastnějšího člověka na planetě.

Reklama

Související témata: