Hlavní obsah

Strýcová - Krejčíková 4:6, 6:3, 3:6Krejčíková ovládla bitvu Češek na French Open! Také Siniaková jde dál

Praha
Aktualizováno

Barbora Krejčíková vyšla vítězně z českého tenisového souboje druhého kola na antukovém Roland Garros. Dvaatřicátou nasazenou Barborou Strýcovou dnes v Paříži porazila 6:4, 3:6, 6:3 a při třetí účasti v hlavní soutěži dvouhry na grandslamu je poprvé ve třetím kole. Kateřina Siniaková tam při French Open postoupila potřetí za sebou. Rusku Anastasii Pavljučenkovovou porazila 6:3, 6:4.

Foto: Pool, Reuters

Kateřina Siniaková na archivním snímku.

Článek

V duelu předních deblistek - Strýcová je dvojka a Krejčíková devítka v žebříčku čtyřhry WTA - měla zkušenější Strýcová lepší vstupy do setů. V každém šla do brejku, ale k úspěchu dotáhla jen druhou sadu. V prvním setu otočila Krejčíková stav z 1:4, ve třetí rychle smazala ztrátu z první hry a rozhodla brejkem na 4:2.

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková ukončila zápas po dvou hodinách a 42 minutách díky chybě soupeřky. Ve 3. kole bude hrát s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, které k utkání 2. kola nenastoupila zraněná Serena Williamsová z USA.

Aktuálně 114. singlistka světa Krejčíková by se měla díky postupu do 3. kola poprvé v kariéře posunout do první stovky žebříčku dvouhry. Na grandslamu hrála hlavní soutěž dvouhry poprvé předloni v Paříži (1. kolo) a letos v Austrálii (2. kolo). Mohla nastoupit i na US Open, ale kvůli koronaviru do New Yorku neletěla.

Kateřina Siniaková měla po výhře z prvního kola nad Američankou Lauren Davisovou (7:6, 6:2) hodně těžký úkol. Ruska to na hradeckou rodačku umí, ve třech dosavadních vzájemných zápasech vždy zvítězila, poslední duel se však datuje do roku 2016. Dnes vyhrála Siniaková.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 38 milionů eur):
Ženy
Dvouhra - 2. kolo:
Strýcová - Krejčíková 4:6, 6:3, 3:6
Pavljučenkovová - Siniaková 3:6, 4:6
Čtyřhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková, Kužmová (13-ČR/SR) - Paarová, Wachaczyková (Rum./Něm.) 6:2, 2:6, 6:0
Další výsledky

Reklama