Hlavní obsah

Podivné vyjádření tenisové legendy. Zverevův soupeř? Moc vám toho nepovím, překvapila expertka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak důležitá je příprava nejen na tenisový zápas, ale i na televizní přenos v roli experta, poznala na vlastní kůži legendární tenistka a jedna z největších postav historie bílého sportu Chris Evertová. Sedminásobná vítězka French Open přispívá svými postřehy i k probíhajícímu ročníku pařížských bojů. Když však byla moderátory Eurosportu Barborou Schettovou a Timem Henmanem požádána na krátké představení čtvrtfinalistů duelu mezi Alexanderem Zverevem a jeho vyzyvatelem Tomasem Etcheverrym, přišla s hodně nezvyklým vyjádřením.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Tomas Martin Etcheverry na podání

Článek

Chris Evertová na kurtech vždy působila jako naprostá profesionálka. Konečně osmnáct grandslamových titulů a post světové jedničky, který držela ohromujících 260 týdnů, mluví za vše. Hvězda sedmdesátých let minulého století tak je stejně jako řada dalších osobností historie tenisu zvána do televizních studií či přímých přenosů, kde glosuje dění na kurtech. A ani na probíhajícím ročníku French Open tomu není jinak.

Ale zatímco bývalé tenisové hvězdy Mats Wilander, Tim Henman či Barbara Schettová tenisovým příznivcům přináší celou řadu zajímavostí a zkušeností ze svých kariér a disponují širokou znalostí ze zázemí hráčů, osmašedesátiletá legenda přípravu na přenos ze středečního zápasu mezi německou star Alexanderem Zverevem a argentinským překvapením Tomasem Martinem Etcheverrym dost podcenila.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

Alexander Zverev v boji o postup do semifinále French Open

Na otázku moderátorské dvojice Tima Henmana a Barbary Schettové, jak by charakterizovala hru pro fanoušky ne tolik známého rodáka z La Plata, totiž odpověděla hodně nečekaně. Fanoušek dychtící po zajímavostech z kariéry 49. hráče světa se dověděl následující: "Abych řekla pravdu, nevím toho moc. Vím, že je z Argentiny a že vyrůstal na antuce," ozřejmila Evertová.

Situaci pak zachraňovala aspoň dalším rozborem. "Výborně se pohybuje, má sebevědomí, sílu. Na kurtu navíc působí klidným dojmem, a to je atribut, který je velmi důležitý zvlášť pak na těchto turnajích. Uvidíme, jak se s tím srovná v duelu se Zverevem," dodala legenda.

Tenisoví fanoušci si tak na umění překvapivého čtvrtfinalisty museli počkat až na samotný duel, ve kterém Argentinec podlehl favorizovanému Zverevovi po setech 4:6, 6:3, 3:6 a 4:6.

Reklama

Související témata: