Hlavní obsah

Krejčíková - Svitolinová 6:3, 6:2Precizní Krejčíková má skalp světové šestky, Muchová končí

Aktualizováno

Barbora Krejčíková předvedla naprosto dominantní výkon v zápase 3. kola French Open proti Ukrajince Jeleně Svitolinové, kterou deklasovala 6:3, 6:2 a zahraje se o čtvrtfinále s Američankou Sloane Stephensovou. Ta porazila další českou tenistku Karolínu Muchovou. V prvním zápase sobotního programu na třetím největším kurtu podlehla Muchová bývalé finalistce French Open 3:6, 5:7.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Česká tenistka Barbora Krejčíková po vítězném zápase 3. kola na French Open.

Článek

Postupem do osmifinále pětadvacetiletá Krejčíková vyrovnala svůj výsledek z loňského roku, což je zároveň na grandslamu i její maximum ve dvouhře. "Jsem mimořádně šťastná. Ani tomu nemůžu věřit. Dařilo se mi hrát svůj tenis, můj plán fungoval a byl to můj dosud nejlepší zápas. Jsem nadšená, že tady jsem a můžu hrát," řekla Krejčíková na kurtu.

Sebevědomým překypující česká tenistka opět předvedla výbornou hru od základní čáry z forhendu i bekhendu. Hrála dlouhé míče, které prokládala chytře i volnějšími kratšími údery. Otvírala si tak dvorec a mohla výměny ukončovat vítěznými míči.

Zápas začala vedením 2:0, pak sice favorizovaná Svitolinová otočila na 3:2, ale Krejčíková šla znovu do brejku na 4:3. V maratonské osmé hře dlouhé 25 minut Češka odvrátila čtyři brejkboly a podání si udržela. "Všechno bylo důležité. Zvláště proti Elině, protože je to bojovnice a každý bod se počítá. Ta hra byla důležitá, protože jsem vedla 5:3 a pak získala set," řekla Krejčíková, která od té doby na kurtu zvládla. Do konce utkání už ztratila jenom dvě hry.

Muchová si vylepšila pařížské maximum

V utkání Muchové se Stephensovou rozhodla úvodní set ztráta podání české tenistky ve čtvrté hře. Přesněji hrající finalistka turnaje z roku 2018 vedla na úvod druhého setu 2:0, ale Muchová začala hrát aktivněji, otočila na 3:2 a držela naději na obrat.

Zdálo se, že Stephensová fyzicky odpadá, ale dokázala držet míče ve výměnách, hrála přeliftované údery a Muchová střídala skvělé míče s lehkými chybami. Ztrátu servisu na 3:4 vzápětí smazala, ale po čtyřech nepřesnostech přišla o podání na 5:6 a Američanka zápas už nepustila.

Pro letošní semifinalistku Australian Open Muchovou byla účast v třetím kole vylepšeným maximem na Roland Garros. Mezi Melbourne a Paříží hrála kvůli zranění jen dva turnaje.

Češi na French Open
Ženy, dvouhra - 3. kolo:
Stephensová (USA) - Muchová (18-ČR) 6:3, 7:5
Krejčíková (ČR) - Svitolinová (5-Ukr.) 6:3, 6:2
Ženy, čtyřhra - 3. kolo:
Kristýna Plíšková, Karolína Plíšková (ČR) - Niculescuová, Ostapenková (12-Rum./Lot.) 7:5, 1:6, 6:4
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Krejčíková, Polášek (1-ČR/SR) - Cornetová, Roger-Vasselin (Fr.) 6:2, 6:2.

Reklama