Hlavní obsah

Povedená neděle. Všechny tři Češky prošly v Paříži do 2. kola

Aktualizováno

Tři české tenistky se v neděli představily v úvodním dnu antukového Roland Garros. Zápas prvního kola zvládla Karolína Muchová, která si místenku ve 2. kole zajistila výhrou nad domácí Carole Monnetovou po setech 6:3 a 6:3. Kateřina Siniaková udolala Chorvatku Petru Martičovou po setech 6:4 a 7:6 a jako poslední si pokračování na turnaji zajistila Marie Bouzková, která přejela Rusku Anastasii Gasanovovou 6:2, 6:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Kateřina Siniaková potvrdila v duelu s Martičovou roli žebříčkové favoritky.

Článek

Muchová, která kvůli zranění vynechala letošní Australian Open, vedla v prvním setu nad dvacetiletou soupeřkou 5:2. Monnetová si nechala ošetřit nohu a poté vzala Češce servis, ale Muchová vzápětí brejkem set ukončila. Ve druhé sadě Muchová ztratila podání na 1:2, ale čtyřmi gamy v řadě vývoj otočila a utkání ukončila po hodině a 48 minutách při čtvrtém mečbolu.

"V neděli jsem tady hrála poprvé. Jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech. Byl to těžký zápas, bojovala o každý míč. Každé první kolo je zrádné, takže jsem ráda, že jsem ho zvládla," řekla Muchová, která kvůli zranění vynechala letošní Australian Open. "Jsem ráda, že můžu zase hrát na grandslamu, že jsem ready," uvedla.

Příští soupeřkou svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy Muchové nejspíš bude turnajová čtyřka a loňská semifinalistka Maria Sakkariová z Řecka. "Je to kvalitní hráčka, je na tom skvěle fyzicky a bude to těžký zápas. Očekávám těžkou bitvu. Dám do toho všechno," řekla Muchová. Se Sakkariovou má bilanci 1:1, loni ji porazila na antuce v Madridu.

Festival brejků

Siniaková potvrdila v duelu s Martičovou roli žebříčkové favoritky po dvouhodinovém boji. Po horším vstupu do zápasu prohrávala už 1:3, dokázala ale skóre dotáhnout a úvodní set získala, přestože v něm třikrát přišla o podání. Servis ztratila jako první i ve druhé sadě, okamžitě ale zareagovala stejně jako v závěru, kdy odmítla možnost třetího setu a vynutila si tie-break. V něm šla rychle do vedení 4:1, nakonec ale proměnila až druhý mečbol a zkrácenou hru získala v poměru 8:6. Další soupeřkou Siniakové bude loňská finalistka US Open Leylah Fernandezová.

Bouzkové se podařilo přejít v Paříži přes první kolo na čtvrtý pokus. Původní los jí jako první soupeřku určil Lauren Davisovou, Američanka se ale na poslední chvíli z turnaje odhlásila a pořadatelé tak do boje povolali Gasanovovou, která se do pavouka dostala coby "lucky loser" z kvalifikace. Se 154. hráčkou světa si Bouzková solidní hrou od základní čáry poradila za pomoci 18 vítězných míčů za hodinu a devět minut. Ve druhém kole se utká s jednatřicátou nasazenou Elise Mertensovou z Belgie.

Češi na French Open
Dvouhra ženy - 1. kolo
Monnetová (Fr.) - Muchová (ČR) 3:6, 3:6
Gasanovová (Rus.) - Bouzková (ČR) 2:6, 1:6
Siniaková (ČR) - Martičová (Chorv.) 6:4, 7:6 (8:6)

Reklama