Hlavní obsah

Muchová - Avanesjanová 6:4, 6:3Fantazie! Muchová zdolala Rusku a je ve čtvrtfinále French Open

Aktualizováno

Tenistka Karolína Muchová postoupila poprvé do čtvrtfinále Roland Garros. Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce porazila dnes na pařížské antuce Rusku Elinu Avanesjanovou 6:4 a 6:3. Poslední česká účastnice ve dvouhře vyzve v boji o semifinále další Rusku a finalistku turnaje z roku 2021 Anastasii Pavljučenkovovou, jež otočila duel s Belgičankou Elise Mertensovou a zvítězila 3:6, 7:6, 6:3.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Karolína Muchová se raduje z postupu do čtvrtfinále French Open.

Článek

Třiačtyřicátá hráčka světa Muchová si ve Francii znovu posunula osobní maximum. Dvacetiletou Avanesjanovou, která prošla do hlavní soutěže z pozice lucky losera a vyřadila v 1. kole světovou dvanáctku Švýcarku Belindu Bencicovou, porazila za hodinu a 39 minut. Zahrála 31 vítězných míčků, soupeřka šestnáct.

Tenistka 1. ČLTK Praha je ve čtvrtfinále grandslamu počtvrté v kariéře, mezi čtyři nejlepší se dostala před dvěma lety na Australian Open. Čtvrtfinále hrála Muchová také ve Wimbledonu v letech 2019 a 2021.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Radost Karolíny Muchové bezprostředně po postupu do čtvrtfinále FO.

Muchová zahájila utkání před zraky rodičů brejkem, a přestože jí Avanesjanová brzy oplatila stejnou mincí, Češka získala od stavu 2:2 tři hry po sobě. Poprvé ještě set nedopodávala, na druhý pokus už jej zakončila čistou hrou.

Také ve druhé sadě se české tenistce povedly brzy dva brejky a vedla 4:1. Ruska duel nevzdala, snížila a odvrátila čtyři mečboly. Muchová ale nakonec ten pátý při soupeřčině servisu využila a radovala se z postupu. Celkem prolomila Rusce sedm z deseti podání.

„Jsem šťastná, že jsem to zvládla. Konec byl trochu nervózní, musím poděkovat fanouškům za podporu," vykládala přímo na kurtu Muchová v pozápasovém rozhovoru před kamerami Eurosportu.

Následně si vysloužila pochvalu za pestrost své hry. „Někdy ale asi ještě vyberu třetí, čtvrtou možnost, takže to třeba nedopadne dobře. Pracujeme s týmem na tom, abych volila co nejčastěji nejlepší řešení," usmála se.

V další části turnaje nastoupí v úterý proti Rusce Pavljučenkovové. „Teď se hlavně dobře vyspím, dám si dobré jídlo a pak se budu koncentrovat na to utkání," popsala Češka, jak bude vypadat její následující program.

Tenisový turnaj French Open v Paříži
Dvouhra žen - osmifinále
MUCHOVÁ - Avanesjanová, 6:4, 6:3
Čtyřhra žen - 3. kolo:
BOUZKOVÁ, Sorribesová (ČR/Šp.) - Sutjiadiová, Katóová (16-Indon./Jap.) 7:6 (7:1), 1:3 diskvalifikace.

Reklama