Hlavní obsah

Zverev hrál semifinále s Ruudem se zraněním, nyní vynechá Stuttgart

Německý tenista Alexander Zverev přiznal, že do semifinálového duelu s Casperem Ruudem na Roland Garros nastoupil se zraněním stehenního svalu. Norskému soupeři na pařížské antuce podlehl 3:6, 4:6, 0:6 a rok po těžkém úrazu kotníku se nedočkal vysněného postupu do finále. Nyní se po poradě s lékaři rozhodl odložit vstup do travnaté části sezony.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Německý Alexander Zverev v semifinále French Open.

Článek

Původně měl v plánu startovat v příštím týdnu ve Stuttgartu. "Ano, Stuttgart byl v plánu, ale moje tělo je taky důležité," řekl šestadvacetiletý olympijský vítěz z Tokia po pařížském semifinále. Účast ve Stuttgartu nakonec vzdal a v rámci přípravy na Wimbledon odehraje jen turnaj v Halle.

Trhlinu ve stehenním svalu si Zverev způsobil při tréninku a v semifinále ho zranění omezovalo. "Měl jsem menší problém a proti němu (Ruudovi) musíte hodně běhat a bojovat. A to jsem úplně nemohl. Nemohl jsem se taky pořádně opřít do podání. Ale tak to chodí," uvedl.

Ruudův výkon ale nechtěl svými problémy nijak snižovat, postup si podle něj soupeř plně zasloužil. "Samozřejmě, že bych si tu hrozně rád zahrál finále. Viděl jsem velkou příležitost. Ale on byl dneska mnohem, mnohem lepší než já. A proto byl výsledek takový, jaký byl," konstatoval Zverev.

Reklama

Související témata: