Hlavní obsah

Zverev se během semifinále ostře pustil do rozhodčího: Tohle mi vůbec neříkej, běsnil

Aktualizováno

Čtyřiadvacetiletý Němec Alexander Zverev v semifinále French Open podlehl Řekovi Stefanosu Tsitsipasovi v těžkém pětisetovém zápase. A emoce se v něm v průběhu třetího setu pořádně vařily. Důvodem byl sporný moment v průběhu třetí sady, kdy hlavní rozhodčí přiřkl bod jeho soupeři. Podle rodáka z Hamburku neoprávněně.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Alexander Zverev se hádá s umpirovým rozhodčím.

Článek

Zverev prohrál první dva sety, ačkoliv ve druhém vedl nad soupeřem 3:0. O dva roky mladší Řek dokázal set otočit a zvýšit si náskok. Ve třetím setu se dostal čtyřiadvacetiletý Němec do vedení 5:3 a při podání Tsitsipase došlo ke sporu, který mohl ovlivnit skóre utkání.

Při podání Tsitsipase za stavu 15:15 došlo k ohlášení autu od čárového rozhodčího ve stejnou chvíli, kdy Zverev odehrál míček, který skončil v síti. Hlavní rozhodčí Renaud Lichtenstein sestoupil z umpiru a šel zkontrolovat stopu.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Němec s ruskými kořeny Alexander Zverev cítí bezmoc a křivdu v semifinále French Open.

Dle jeho názoru se jednalo o dobrý míček, tudíž zrušil zahlášený Aut a udělil bod Tsitsipasovi, který se tak dostal do vedení 30:15. To nenechalo německého tenistu v klidu.

Zverev cítil křivdu, protože podle jeho názoru ho ovlivnil výkřik čárového rozhodčího a dožadoval se tudíž opakování výměny. "Vůbec mi neříkej, že zahlášený aut přišel před odehráním," zuřil Zverev. „Raketou jsem to zasáhl uprostřed výkřiku. Byl to vítězný úder."

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Němec Alexander Zverev se hádá s rozhodčím behem semifinále v Paříži.

"Mohl jsem odehrát normálně. Říkáš mi, že jsem neměl šanci dát ten míč na kurt? To jsou kecy!"

Nakonec mu nezbývalo nic jiného než se smířit jak s rozhodnutím umpirového rozhodčího, tak i s porážkou v semifinále French Open, ve kterém podlehl 2:3 (3-6, 3-6, 6-4, 6-4 a 3-6).

Reklama

Související témata: