Hlavní obsah

Halepová se po zkrácení trestu za doping vrátí na kurty v Miami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalá světová jednička Simona Halepová se po zkrácení trestu za doping vrátí na kurty za necelé dva týdny na turnaji v Miami, kde dostala volnou kartu do hlavní soutěže. Dvaatřicetiletá rumunská tenistka to oznámila na sociálních sítích. Miami pro ni bude první akcí WTA Tour od předloňského US Open.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Simona Halepová se může vrátit k tenisu

Článek

Halepová měla od pozitivního testu na US Open zastavenou činnost původně na čtyři roky. V úterý jí však sportovní soud CAS v Lausanne distanc zkrátil na devět měsíců, takže dvojnásobná grandslamová šampionka už si ho dávno odpykala.

„Jsem nadšená, že vám můžu oznámit, že se za dva týdny na Miami Open vrátím na okruh. Děkuji pořadatelům, že mi dali tuhle příležitost, a nemůžu se dočkat, až budu zpátky na kurtu,“ napsala Halepová. Turnaj v Miami začne 19. března.

Sportovní soud CAS uznal její argument, že pozitivní test na látku roxadustat, stimulující tvorbu hemoglobinu a červených krvinek, zavinil kontaminovaný doplněk stravy. Na okruhu WTA Halepová vyhrála 24 turnajů, grandslamové tituly vybojovala na Roland Garros 2018 a ve Wimbledonu o rok později.

Reklama

Související témata:
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová