Hlavní obsah

Hráčky zazářily na party, česká hvězda ale chyběla. Které to podle vás nejvíce slušelo?

Ču-chaj/Praha

Karolína Muchová už zná své soupeřky na malém Turnaji mistryň, který se tento týden koná v čínské Ču-chaji. Česká hvězda se v Kaméliové skupině utká o postup do semifinále s Američankami Alison Riskeovou a Sofií Keninovou. Mezi nejlepší čtyři postoupí vítězky jednotlivých skupin. Než však turnaj začal, pobavily se hráčky na party.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová se střetne se Sofií Keninovou a Alison Riskeovou.

Článek

Sezonu začínala Karolína Muchová jako sto čtyřiačtyřicátá hráčka světa. Díky fantastickým výsledkům jako třeba finále na turnaji v Praze, čtvrtfinále ve Wimbledonu a zisk titulu v Soulu, se česká hvězda vyšplhala až na šestadvacáté místo. Po semifinálové účasti minulý týden na turnaji v Moskvě a odhlášení několika hráček si navíc zajistila, že si zahraje na prestižním malém Turnaji mistryň.

Skupiny byly již rozlosovány a Muchová v té své, Kaméliové, bude o postup do semifinále bojovat s Američankami Alison Riskeovou a Sofií Keninovou. Největší favoritkou této skupiny je Keninová, která letos vyhrála tři turnaje a v žebříčku jí patří dvanácté místo. S ní se Muchová doposud nestřetla.

Další soupeřkou Muchové bude Riskeová. Ta si letos zahrála několik finále a získala jeden titul, v žebříčku jí patří devatenácté místo. S ní se Muchová zatím střetla jen jednou, a to letos v létě. Po velké bitvě se z vítězství a postupu do dalšího kola radovala Riskeová, která vyhrála 6:7, 6:3 a 6:2.

V Růžové skupině se o semifinále utkají Běloruska Aryna Sabalenková, Belgičanka Elise Mertensová a Řekyně Maria Sakkariová.

Foto: Profimedia.cz

Elise Mertensová.

Tady je největší adeptku na postup Sabalenková, které v žebříčku patří čtrnácté místo a letos vyhrála dva tituly. Z nichž jeden získala nedávno na turnaji ve Wu-chanu.

V Orchidejové skupině se mezi sebou střetnou Američanka Madison Keysová, Chorvatka Petra Martičová a Číňanka Saj-saj Čeng, která obdržela divokou kartu. V této skupině by se o postup do semifinále měla poprat světová třináctka Keysová se světovou patnáctkou Martičovou.

Foto: Sport.cz

Donna Vekičová na hráčské party.

V Azalkové skupině bude o vítězství a postup usilovat Chorvatka Donna Vekičová, Ukrajinka Dajana Jastremská a Nizozemka Kiki Bertensová. Právě Bertensová je považována za největší favoritku této skupiny, světová desítka měla možnost kvalifikovat se na Turnaj mistryň, avšak o místo ji vítězstvím na turnaji v Moskvě připravila Belinda Bencicová.

Které hráčce to podle vás nejvíce slušelo?
Madison Keysové.
4,2 %
Elise Mertensové.
3 %
Alison Riskeové.
5,8 %
Marii Sakkariové.
33,4 %
Dajaně Jastremské.
9,3 %
Donně Vekičové.
44,3 %
Celkem hlasovalo 497 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.