Hlavní obsah

Hvězdička neměla se Serenou slitování. Legenda dostala kanára a utekla z kurtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec éry sester Williamsových je, zdá se, už opravdu nevyhnutelný, i když obě, jak Venus, tak Serena, stále ještě hrají. Druhá jmenovaná se však s kariérou chystá rozloučit se vztyčenou hlavou doma na US Open, jenže přípravné zápasy nasvědčují spíše pořádné ostudě než triumfálnímu konci. Na turnaji v Cincinnati Serena podlehla devatenáctileté Britce Emmě Raducanuové 4:6 a 0:6. Venus zase nestačila na českou jedničku Karolínu Plíškovou, a i tam byl kanár blízko.

Foto: Aaron Doster, ČTK/AP

Zlomená Serena Williamsová, která nestačila na loňskou šampionku z US Open Emmu Raducanuovou.

Článek

Serena Williamsová nedávno oznámila, že se po svém představení na blížícím se US Open chystá pověsit raketu na hřebík, což u fanoušků vyvolalo rozporuplné reakce. Někteří její rozhodnutí s povděkem kvitují a říkají, že už bylo na čase, aby nechala prostor mladým. Jiní se nemohou smířit s tím, že jejich hvězda vyhasíná.

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka se chtěla na svou rozlučku naladit vítězně na prestižním turnaji v Cincinnati, jenže Emma Raducanuová byla zásadně proti. Devatenáctiletá tenistka sebrala své o 21 let starší soupeřce podání hned v úvodním gamu, rychle se dostala do dalšího brejku a vedla 4:1, jenže vzápětí si Serena vzala své podání zpět. Bylo to ovšem v zápase naposledy.

První sadu loňská šampionka US Open ovládla poměrem 6:4 a ve druhé šla do trháku. Williamsové nedovolila ani jeden game a nadělila jí kanára. Své vítězství však nijak bouřlivě neslavila, jen s téměř nevěřícným výrazem zaťala pěst. „Myslím, že ji všichni musíme ctít za její úžasnou kariéru. Jsem tak vděčná za tu zkušenost, že jsem s ní mohla hrát. Všechno to, čeho dosáhla, je tak inspirativní. Byla to obrovská čest, sdílet s ní kurt," řekla Britka po zápase.

Poražená soupeřka se na kurtu vůbec nezdržela, rychle sbalila své saky paky a beze slova zmizela z kurtu. Williamsová se ani nezúčastnila pozápasové tiskové konference. Při své poslední porážce s Bencicovou minulý týden v Torontu přitom zůstala na kurtu a se slzami v očích děkovala fanouškům.

Znovu se potvrdilo, že roční pauza, kterou Williamsová měla po svém zranění na loňském Wimbledonu, byla opravdu hodně dlouhá na to, aby se dokázala znovu vrátit ve své nejlepší formě.

Ani její sestře Venus se vstup do turnaje nevydařil. V souboji dvou bývalých světových jedniček nestačila na Češku Karolínu Plíškovou, která ji porazila 7:5 a 6:1. Vítězka turnaje z roku 2016 zdolala dvaačtyřicetiletou domácí legendu za hodinu a 40 minut a ve druhém setu už to byla na kurtu jednoznačná záležitost.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori