Hlavní obsah

Hvězdné tenistky opět v akci. V USA odstartoval turnaj týmů

Charleston/Praha

Sofia Keninová, Eugenie Bouchardová, Victoria Azarenková, Monica Puigová a další hvězdné hráčky se tento týden představí na turnaji v Charlestonu. Bez diváků a za přísných hygienických opatření se tak pomalu rozjíždí tenisová sezona i ve Spojených státech amerických. Uspěje tady tým Bethanie Mattekové-Sandsové, nebo bude slavit parta kolem Madison Keysové?

Foto: Sport.cz

Talentovaná Amanda Anisimová.

Článek

Růžový tým Petry Kvitové proti černému Karolíny Plíškové. Tenisoví fanoušci v České republice už mají o zábavu postaráno. Teď se podobná soutěž rozjíždí i ve Spojených státech amerických. V Charlestonu se tento týden koná turnaj hvězdných hráček, které jsou rozděleny do dvou týmů po osmi.

Kapitánkou týmu Peace je mnohonásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Bethanie Matteková-Sandsová. Spolu s ní o vítězství usiluje letošní vítězka Australian Open Sofia Keninová, kanadská kráska Eugenie Bouchardová, Alja Tomljanovičová, Jennifer Bradyová, Danielle Collinsová, Emma Navarrová a Caroline Dolehideová.

V týmu Kindness Madison Keysové je bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open Victoria Azarenková, grandslamová šampionka Sloane Stephensová, olympijská vítězka Monica Puigová, talentovaná Amanda Anisimová, Leylah Fernandezová, Alison Riskeová a Shelby Rogersová.

I když diváci na turnaj nemohou, mají možnost ho sledovat díky autokinu a zájem je podle organizátorů obrovský. V úvodním utkání smetla Keninová Riskeovou dvakrát 6:1. Ve druhém si pak talentovaná Fernandezová poradila s Navarrovou. Další bod týmu Peace pak přidala Tomljanovičová, která porazila Rogersovou, avšak následně srovnala Anisimová, na kterou nestačila Collinsová. Momentálně vede tým Peace, o jeho třetí bod se postarala kapitánka, která zvítězila nad Puigovou. Kromě dvouher se budou hrát i debly, vítězný tým by měl být známý tuto neděli.

Reklama

Související témata: