Hlavní obsah

Italka Pennettaová vítězstvím v Marbelle poslala vizitku českým tenistkám

Italka Flavia Pennettaová vyhrála tenisový turnaj v Marbelle. V nedělním finále porazila Španělku Carlu Suárezovou 6:2, 4:6 a 6:3 a připsala si devátý triumf v kariéře.

Foto: Sergio Torres, ČTK/AP

Italka Flavia Pennettaová potvrdila dva týdny před zápasem Fed Cupu s českými tenistkami výbornou formu vítězstvím na turnaji v Marbelle.

Článek

Osmadvacetiletá Italka, která se postaví za dva týdny proti českým reprezentantkám v semifinále Fed Cupu, začala finálový duel suverénně, po zisku prvního setu však rychle ztratila servis a zanedlouho i prohrála jediný set v turnaji. O sedm let mladší soupeřku nakonec přetlačila v sedmém gamu rozhodující sady a brejk potvrdila i v dalších dvou hrách.

Wawrinka porazil Haneska a má titul z Casablanky

Švýcarský tenista Stanislas Wawrinka vyhrál antukový turnaj v Casablance. Ve finále porazil Rumuna Victora Haneska 6:2, 6:3 a potvrdil tak pozici nejvýše nasazeného hráče. Na druhý turnajový titul čekal čtyři roky, během nichž prohrál finálový souboj na okruhu ATP celkem pětkrát.

V nedělním duelu svého soupeře jasně převyšoval a jedinou slabší chvilku si vybral až za stavu 5:1 v druhém setu, kdy prohrál své podání. Sám však stejnou mincí oplatil soupeři čtyřikrát a raduje se z finanční prémie 72.150 eur.

Wawrinka zároveň proti Haneskovi snížil negativní bilanci vzájemných zápasů na 1:2. Oba předchozí duely z let 2004 a 2008 se rovněž hrály na antukovém povrchu.

MARBELLA
Dvouhra - finále
Pennettaová (2-It.) - Suárezová (8-Šp.) 6:2, 4:6, 6:3.
Čtyřhra - finále
Erraniová, Vinciová (3-It.) - Kondratěvová, Švedovová (Rus./Kaz.) 6:4, 6:2.
CASABLANCA
Dvouhra - finále:
Wawrinka (1-Švýc.) - Hanescu (3-Rum.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Lindstedt, Tecau (3-Švéd./Rum.) - Bopanna, Kúreší (Indie/Pák.) 6:2, 3:6, 10:7.
MONTE CARLO (turnaj série Masters)
Dvouhra - 1. kolo:
Andrejev (Rus.) - Bolelli (It.) 6:3, 6:4, Seppi (It.) - O. Rochus (Belg.) 7:6 (7:3) skreč, Berrer (Něm.) - Koroljov (Kaz.) 6:1, 6:4

Reklama

Související témata: