Hlavní obsah

Ivaniševič: Užívám si života a snažím se být dobrým otcem

PRAHA

První ostrý start v letošní sezóně si tenista Goran Ivaniševič, wimbledonský vítěz z roku 2001, odbyl o víkendu v Praze na Štvanici. V rámci exhibice při ECM Prague Open porazil pětatřicetiletý Chorvat Nizozemce Krajicka. Nyní temperamentního Chorvata čekají starty na okruhu veteránů. To je tři roky po ukončení kariéry jedna z jeho hlavních životních náplní, nikoli však jediná...

Článek

Co vás nyní nejvíce zaměstnává?

Jsem ředitelem halového turnaje ATP v Záhřebu, což je práce, která mi bere dost času. Pak také hraji na veteránském okruhu sedm turnajů v roce. A samozřejmě si plním hlavně otcovské povinnosti a užívám si života.

A jak vám jde péče o čtyřletou Amber Marii?

Je to trošku složitější. Moje partnerka je spíše taková klidnější, já proto někdy jsem ten tvrdší. Ale snažím se být dobrým otcem. Chci jím být. Teď se velmi těším na dalšího potomka. Ještě pět měsíců a naše dcera dostane sourozence. Dosud měla veškerou naši pozornost, teď se o ni bude muset dělit. Je to dobře, nechci, aby byla rozmazlená.

Kolik času vám zbývá na tenis?

Když jsem na veteránském turnaji, tak se připravuji každý den. Ale pokud mám volno, tak jdu hrát jen tak čtyřikrát pětkrát do měsíce, pro radost. Nezatěžuji se nutností být každý den na kurtu. Ale nemyslete si, že jinak zahálím. Snažím se udržovat v kondici, chodím každý den cvičit do fitness centra.

Naplňují vás starty na turnajích veteránů?

Není to žádná legrace. Kvalita je vysoká a stále stoupá. Vezměte si, že je tam Rios, vrátil se vynikající Sampras. A nikdo tam nejezdí proto, aby prohrál. Hraje se tam velmi dobrý tenis.

Pořád sázíte na svůj excelentní servis?

Občas mám problémy s ramenem, ale minulý rok mi na jednom z turnajů naměřili při servisu dvě stě dvacet pět kilometrů v hodině. To je myslím dobré...

Máte čas i na svůj oblíbený fotbal?

Abych řekl pravdu, moc se mu nevěnuji. Ale z pohledu fanouška se nic nezměnilo. Jsem velmi zapálený. Chorvatsko má velmi dobře rozehranou kvalifikaci na mistrovství Evropy v příštím roce. Ve skupině jsme první a za námi je silné Rusko i favorizovaná Anglie.

Vzpomenete si někdy na vítězství ve Wimbledonu?

Spíše druzí mi ho připomínají. Od té doby co jsem vyhrál, totiž lidé okolo chtějí mluvit hlavně o tomhle triumfu.

A na co nejvíce z tohoto památného vítězství, ke kterému jste se probil na divokou kartu, vzpomínáte vy?

Je toho víc. Celý turnaj je jednou vzpomínkou. Před jeho začátkem jsem na tom byl zle, neměl jsem formu. Ale s prvním utkáním jsem začal hrát dobře, bylo to jako zázrak. A když jsem se vrátil domů a tam mě čekaly desetitisíce fanoušků, to byla vážně nádhera.

Reklama

Související témata: