Hlavní obsah

Jak vypadá útočník, který přepadl Kvitovou? Tenistka mu poslala jasný vzkaz!

Prostějov

Policie zveřejnila předběžnou podobu muže, který v úterý ráno v Prostějově přepadl Petru Kvitovou a pořezal ji na ruce. Tenistka ve středu večer agresora, který zatím strážcům spravedlnosti stále uniká, podrobně popsala a podílela se tak na sestavení identikitu. Policie žádá veřejnost o spolupráci.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Identikit útočníka, který přepadl a pořezal tenistku Petru Kvitovou.

Článek

„Současně jsme upřesnili popis hledaného," řekl mluvčí prostějovské policie František Kořínek. „Jde o muže ve věku do 35 let, vysoký 180 cm, světlá pleť, hnědé oči, krátké hnědé vlasy, normální postava. Popis oblečení: okrová bunda, přibližně o jednu konfekční velikost větší než postava muže, volnější modré rifle, na nohou šedé sportovní zavazovací boty se třemi bílými pruhy na bocích, ne však značky Adidas. Na hlavě béžová čepice s krátkým kšiltem, tzv. bekovka," uvedl mluvčí.

„Žádáme tímto občany, kteří by mohli k osobě odpovídající uvedenému popisu či identikitu podat jakoukoli informaci, aby se obrátili na bezplatnou linku 158, nebo přímo na policisty na adrese Újezd 12, Prostějov," dodal Kořínek.

Kvitová absolvovala ve středu večer v Prostějově policejní výslech, při němž s kriminalisty sestavila velmi přesný identikit. "Od Petry mohu tlumočit rozhodný jasný vzkaz: Moc dobře si tě pamatuju. Popsala jsem tě tak podrobně, že tě stejně chytí, tak se raději přihlas!" tlumočil Blesku rázná slova tenistky její mluvčí Karel Tejkal.

Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku přepadl neznámý pachatel v úterý ráno v jejím prostějovském bytě. Kvitovou při potyčce pořezal na prstech levé ruky, v níž drží raketu.

Ještě týž den večer absolvovala tenistka operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence potrvá několik měsíců, na turnaje se šestadvacetiletá tenistka bude moci vrátit podle odhadů nejdříve ve druhé polovině příštího roku.

Reklama

Související témata: