Hlavní obsah

Je Djokovič nejlepším tenistou historie? Federer si o tom myslí svoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo je nejlepším hráčem tenisové historie? Srb Novak Djiokovič, který má nejvíce grandslamových titulů? Antukový král ze Španělska Rafael Nadal? Nebo snad švýcarský elegán Roger Federer? Experti i fanoušci se o správnou odpověď přou už dlouhá léta a nejspíš má každý svou pravdu, protože jde o tenisové ikony a každá z nich vyčnívala vlastním způsobem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roger Federer během tenisového turnaje v Praze. (archivní snímek)

Článek

V rozhovoru pro Tages Anzeiger Roger Federer vyjádřil svůj názor na to, zda teď také věří, že je srbský tenista opravdu nejlepším tenistou všech dob. Sám je v těchto diskuzích zmiňován, nicméně švýcarská hvězda nepřemýšlela o sobě, i když by si nominaci v očích milionů fanoušků jistě zasloužila. Federer však pověděl další dva hráče, kteří by mohli mít nárok na toto pojmenování.

Bez většího překvapení byl jedním z jmenovaných Španěl Rafael Nadal. Není tajemstvím, že Federer a Nadal jsou mimo kurt velmi dobrými přáteli. Větší údiv ale vyvolalo druhé jméno. Federer totiž zmínil již bývalého německého tenistu Borise Beckera. Narážel tím primárně na jeho velkolepý úspěch, když jako sedmnáctiletý dokázal vyhrát Wimbledon. Řeč ale pochopitelně přišla i na Novaka Djokoviče.

„Nevím. Co je lepší, vyhrát Wimbledon ve 17 letech jako Becker, nebo Roland Garros ve 36 letech jako Novak? Opravdu netuším. Dokud navíc hraje Rafa (Rafael Nadal), nelze s klidným svědomím odpovědět. Jsou tu prostě některé rekordy, které nelze překonat."

Reklama