Hlavní obsah

Kapitán Pála pošle na Francii All Star tým

Marek BurkertSport.czPrávo

Nikoho lepšího už ve výběru mít nemohl. Fedcupový kapitán Petr Pála dal dohromady kvarteto tenistek, jejichž součet žebříčkových postavení dává dohromady číslo 52. Příští týden se v ostravském semifinále proti Francii představí Petra Kvitová (4.), Karolína Plíšková (12.), Lucie Šafářová (13.) a Barbora Záhlavová-Strýcová (23.).

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petra Kvitová se vrací k tenisu.

Článek

Nejsilnější tým v historii? Každopádně velký favorit. „Pořád je lepší postavit silný tým, než být v pozici, že je možné vyhrát jen s velkým štěstím. Je ale potřeba se toho zhostit správně," tvrdil kapitán, který ale varoval před silou soupeřek.

„Francouzky otočily ze stavu 0:2 zápas na antuce v Itálii, kde jsme my ve dvou duelech uhráli jedinou dvouhru," připomněl Pála. Francouzská kapitánka Amelie Mauresmová přiveze do Ostravy ambiciózní čtveřici Cornetová, Garciaová, Mladenovicová, Parmentierová.

Stihne Kvitová vyladit formu?

Největším diváckým tahákem však bude návrat Kvitové, která hrála poslední ostrý zápas na konci února v katarském Dauhá a potom se odhlásila z Indian Wells i z Miami, aby v teple sbírala síly. „Na Petru se těším hodně. Ve Fed Cupu vždycky předvedla to nejlepší, co v sobě měla. Teď naopak věřím, že Fed Cup nakopne ji. Mám k ní plnou důvěru," spoléhá Pála na tenistku, která stojí za trojkorunou českých triumfů z let 2011, 2012 a 2014.

Nad formou Kvitové je ale velký otazník. Na kurtu se připravuje teprve od minulého týdne. „S holkama jsme v kontaktu, ale kdo nastoupí, to se uvidí až v Ostravě. Máme dost variant, jak to nakombinovat," nepředbíhal Pála. Možnost, že by se největší domácí hvězda neobjevila ani v jedné dvouhře, však není moc pravděpodobná.

Rozhodnutí v deblu se nebojí

Pro případ, že by se nerozhodlo v singlech má český tým připravenou i variantu na závěrečnou čtyřhru. „Lucka Šafářová vyhrála Australian Open a Bára Strýcová hraje debl dlouhodobě na vysoké úrovni. Můžeme vyhrát už po singlech, ale pár na čtyřhru máme také silný," tvrdil Pála, který přivítal možnost, že bude mít u týmu také náhradnici Terezu Smitkovovu, která se ve Fed Cupu skvěle uvedla při prvním kole v Kanadě.

Pokud obhájkyně titulu svou roli před ostravským publikem 18. a 19. dubna zvládnou, čekalo by je v půlce listopadu čtvrté finále z posledních pěti let. V něm by nastoupily buď doma proti Rusku, nebo by je čekala cesta do Německa.

Reklama