Hlavní obsah

Karolína Plíšková útočí na cenný primát!

Tenisová sezona je na svém konci a na řadu přichází různé ankety a ocenění. Ženská tenisová asociace WTA tak vyhlásila hlasování o nejlepší úder roku a do finále hlasování fanoušků se dostaly tři tenistky, mezi nimi i česká jednička Karolína Plíšková. Barbora Strýcová stejně jako loni aspiruje se spoluhráčkou Sie Šu-wej z Tchaj-wanu pro změnu v hlasování odborníků na nejlepší deblový pár.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková je v nominaci na nejlepší úder roku

Článek

Na uplynulou sezonu 2020 by Karolína Plíšková nejraději zapomněla. Česká hvězda na všech třech odehraných grandslamech vyhořela a velká paráda to nebyla ani na dalších turnajích.

Těšit se tak může aspoň z nominace na nejlepší úder roku 2020. Tu jí zajistil možná trochu se štěstím zahraný bekhendový slajz na turnaji v Římě, kde jí byla v semifinále soupeřkou krajanka Markéta Vondroušová. To byl také prakticky jediný podnik, který bývalé světové jedničce vyšel, v italské metropoli došla až do finále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Plíšková v zápase proti Barboře Strýcové

Soupeřkou lounské rodačky je Caroline Wozniacká, která ještě před svým tenisovým sbohem na Australian Open stihla vykouzlit fantastický úder na lednovém turnaji v Aucklandu. Výměnu s Američankou Davisovou ukončila neuvěřitelným forhendovým prohozem.

Hned dvě nominace si překvapivě vysloužila 40. hráčka světa Polka Magda Linettová. Nejdříve se předvedla v únoru na turnaji v Hua Hinu proti Číňance Šuaj Pcheng, kterou vyškolila nevídaným obranným slajzem, poté na srpnovém podniku v Lexingtonu zakončila parádní výměnu přesným volejem.

Hlasovat o úder roku mohou fanoušci do 23. listopadu, vítězka bude oznámena v prosinci.

Strýcová a Sie Šu-wej prožily vydařenou sezonu, byť kvůli pandemii koronaviru výrazně zkrácenou. Vyhrály čtyři turnaje (v Brisbane, Dubaji, Dauhá a Římě) a hrály finále grandslamového Australian Open. Spolu se Sie Šu-wej měly letos bilanci 23:2.

Jejich soupeřkami v anketě jsou Američanky Alexa Guarachiová, Desirae Krawczyková, americko-čínský pár Nicole Melicharová, Sü I-fan a Francouzka Kristina Mladenovicová s Tímeou Babosovou z Maďarska.

O titul hráčka roku se ucházejí Běloruska Victoria Azarenková, Rumunka Simona Halepová, Američanka Sofia Keninová, Japonka Naomi Ósakaová, Běloruska Aryna Sabalenková a Polka Iga Šwiateková.

Vyhlašovat se tradičně budou i hráčka s nejlepším zlepšením, nováček a návrat roku.

Loni figurovaly v nominacích Karolína Plíšková (hráčka roku), Karolína Muchová (nováček) a Strýcová se Sie Šu-wej, ale ani jedna neuspěla.

Cenu si naposledy z Češek odnesly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková za nejlepší pár roku 2018. Na individuální ocenění Češky čekají od roku 2011, kdy se Petra Kvitová stala hráčkou sezony a dostala i cenu za největší pokrok.

Který úder se vám líbí nejvíce?
Karolína Plíšková
59,8 %
Caroline Wozniacká
6,8 %
Magda Linettová (Hua Hin)
30,3 %
Magda Linettová (Lexington)
3,1 %
Celkem hlasovalo 1146 čtenářů.

Reklama