Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Obhajob bude moc. Krejčíková musí zvážit, jestli chce v deblu pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boldog/Praha

O výhře Krejčíkové se Siniakovou ve finále Turnaje mistryň jsem nepochyboval. Je to pár, na který je úžasný spoleh, což obě naše hráčky potvrdily v Paříži i na olympiádě v Tokiu. Siniaková je deblová jednička, Krejčíková dvojka a k tomu pětka v singlu. To je neskutečný úspěch českého tenisu.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály Turnaj mistryňVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Jen je škoda, že spolu nenastoupily v Praze na finále Billie Jean King Cupu. Myslím si, že to Krejčíkové mohlo pomoct i směrem ke dvouhře. V Praze, ani pak v Guadalajaře ale neměla soupeřku, na které by se mohla chytit.

Jinak to ovšem byla vyloženě sezona Krejčíkové, tím, jak bojovala na dvou frontách, ale taky bylo jasné, že se nějaký útlum dostaví. Každopádně je na ní vidět, jak na své hře pracuje. Maká na servisu i na tom, aby výměny zrychlila.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve finále Turnaje mistryňVideo: O2 TV Sport

Jen se teď bude muset zamyslet, zda pokračovat i nadále v takové míře v deblu. To bylo rozhodování, které musela udělat řada hráčů. Třeba Jirka Novák, když se dostal na páté místo v singlu, hraní čtyřhry hodně omezil. Příští rok čeká Krejčíkovou obhajoba spousty bodů a na to musí být připravená a fit, protože je to něco úplně jiného, než když hráčka vylétne nahoru, jako se jí to povedlo letos.

Foto: Henry Romero, Reuters

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou během finálového zápasu

Bylo mi líto Karolíny Plíškové, která v Guadalajaře nepostoupila ze skupiny se dvěma výhrami, což je dost nezvyklé. Doplatila ale na rostoucí formu Garbiňe Muguruzaové, která chytila fazónu jako před lety na French Open (2016) a ve Wimbledonu (2017). Rozjela se a hrála ohromně, na čemž má velký podíl i Conchita Martínezová.

Plíšková sice hrála ve finále Wimbledonu, ale dojem ze sezony trochu kazí fakt, že nevyhrála žádný turnaj, i když byla ještě ve finále v Římě a v Montrealu. S koučem Bajinem potřebuje zapracovat na druhém servisu, aby dostal ten správný 'kick'. Pohyb už zlepšila, bez další práce se ale neobejde. Čekám od ní ale v příštím roce velký výsledek. Nejlíp už v Austrálii.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková rozplakaly Martinu NavrátilovouVideo: O2 TV Sport

Určitě bychom neměli odepisovat ani Petru Kvitovou, která bude odpočatá. Po zranění se vrátí Karolína Muchová, je tu Markéta Vondroušová... Ten okruh českých tenistek, které mohou promluvit do závěrečných kol grandslamu, je nebývalý. Měli bychom si toho vážit.

Jan Kukal

Tenisový mistr ČSSR, dlouholetý daviscupový reprezentant, později trenér. Jeho spoluhráčem ve čtyřhře býval zejména Jan Kodeš, se kterým hrál i na mezinárodních turnajích. Dosáhli spolu semifinále na French Open 1972 a čtvrtfinále Wimbledonu 1973. S čs. týmem dosáhl vítězství v Poháru federace 1983. Jako kouč spolupracoval s Ivanem Lendlem, Hanou Mandlíkovou, Thomasem Musterem či Jiřím Novákem.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 50
20240426T14 : 50:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 05
20240426T15 : 05:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová