Hlavní obsah

Strýcová - Putincevová 4:6, 3:6Konec! Poslední česká naděje padla, Strýcová v Paříži neprošla do čtvrtfinále

Aktualizováno

Naděje se rozplynula. Poslední zástupkyně českého tenisu ve dvouhrách na Roland Garros Barbora Strýcová nevybojovala svůj premiérový postup do čtvrtfinále na tomto antukovém grandslamu. Fedcupová reprezentantka v Paříži prohrála s Julií Putincevovou z Kazachstánu 4:6, 3:6 a Češi ve dvouhrách v Paříži skončili, žádný se neprobojoval do druhého týdne turnaje.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Barbora Strýcová v Paříži.

Článek
Fotogalerie

Pro dvaatřicetiletou Strýcovou je čtvrté kolo nejlepším výsledkem na pařížské antuce. Jejím maximem na grandslamu zůstane čtvrtfinále z Wimbledonu z roku 2014.

Favorizované Češky Karolína Plíšková a Petra Kvitová shodně vypadly o kolo dříve a problémy se zády sužovaný Tomáš Berdych neuspěl hned v prvním zápase.

Strýcová začala aktivně, tlačila se k síti, zkoušela i hrát systémem servis - volej, ale 98. hráčka světa Putincevová její nástup ustála. Na Češce se projevovala přemíra snahy, začala chybovat a prohrála si servis na 1:2 a pak po dlouhém forhendu i na 2:5. Ještě zabojovala a snížila na 4:5, ale víc už nestihla a po skoro hodině o první set přišla.

Obrat nepřišel

Druhá sada nabídla podobný obrázek. Strýcová se snažila, padala i na kolena, ale z urputnosti trefovala častěji, než by bylo záhodno, síť či auty. Naopak ruská rodačka Putincevová hrála variabilně a také účinně zkracovala míče za síť.

Od stavu 1:0 prohrála svěřenkyně kouče Davida Kotyzy ve druhém setu čtyři hry v řadě. Snížila sice na 3:4, ale na obrat neměla. Na závěr hodinu a půl dlouhého utkání prohrála popáté servis a při mečbolu udělala třiatřicátou chybu.

Putincevová je v Paříži ve čtvrtfinále podruhé a bude hrát s Madison Keysovou z USA, která zdolala Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou 6:1 a 6:4.

French Open (antuka, dotace 39 miliónů eur)
Ženy, dvouhra - 4. kolo:
Putincevová (Kaz.) - Strýcová (26-ČR) 6:4, 6:3
Ženy, čtyřhra - 3. kolo:
Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Bertensová, Larssonová (9-Niz./Švéd.) 3:6, 6:4, 7:6 (8:6)
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Dabrowská, Pavič (1-Kan./Chorv.) - Sestini Hlaváčková, Roger-Vasselin (ČR/Fr.) 6:2, 6:3
Junioři, dvouhra - 1. kolo:
Kingsley (USA) - Forejtek (ČR) 7:6 (7:4), 6:1
Fomin (Uzb.) - Štyler (ČR) 6:2, 3:6, 6:4
Ho (Tchaj-wan) - Svrčina (10-ČR) 6:3, 3:6, 6:3
Palosi (Rum.) - Lehečka (ČR) 4:6, 6:3, 7:6 (7:3)
Výsledky ostatních zápasů najdete zde.

Reklama

Související témata: