Hlavní obsah

Kontaveitová - Petersonová 6:3, 6:2Kontaveitová je ve finále v Kluži a jedna výhra ji dělí od Turnaje mistryň

Kluž
Aktualizováno

Anett Kontaveitovou dělí jedna výhra od premiérové účasti na Turnaji mistryň. Ve skvělé formě hrající estonská tenistka postoupila do finále turnaje v Kluži, a pokud v neděli na Transylvania Open získá titul, kvalifikuje se jako poslední na vyvrcholení WTA Tour do Guadalajary.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Rozjetá estonská tenistka Anett Kontaveitová si na turnaji v Kluži zahraje o další titul.

Článek

Čtrnáctá hráčka světa Kontaveitová porazila v semifinále jednoznačně 6:3, 6:2 Švédku Rebeccu Petersonovou a připsala si deváté vítězství za sebou. Ve finále se střetne s domácí favoritkou Simonou Halepovou, s níž zatím prohrála všechny tři zápasy a nezískala ani set. Halepová dnes povolila devatenáctileté Ukrajince Martě Kosťukové jediný game.

Pětadvacetiletá Kontaveitová v případě nedělního vítězství předstihne v žebříčku sezony Tunisanku Ons Džabúrovou, jež drží poslední postupové místo, ale tento týden nehraje. Rodačka z Tallinnu může získat čtvrtý titul během dvou měsíců: na konci srpna triumfovala v Clevelandu, v září v Ostravě a minulý týden v Moskvě.

Čilič si v Rusku zahraje o druhý titul během dvou týdnů

Chorvatský tenista Marin Čilič si druhý týden po sobě zahraje o titul na ruské půdě. Týden poté, co neúspěšně bojoval o vítězství na moskevském Kremlin Cupu, postoupil bývalý šampion US Open do finále halového turnaje v Petrohradu.

Třiatřicetiletý Čilič v semifinálovém souboji mezi nenasazenými hráči porazil 6:3, 6:3 Nizozemce Botice van de Zandschulpa. Jeho soupeřem v neděli bude Američan Taylor Fritz, jenž postoupil do šestého finále kariéry po výhře 5:7, 6:1, 6:3 nad Janem-Lennardem Struffem.

Bývalý třetí tenista světového žebříčku Čilič bude usilovat o jubilejní 20. titul kariéry a druhý letošní po červnovém triumfu na trávě ve Stuttgartu.

Kvalifikant Tiafoe je po obratu ve finále turnaje ve Vídni

Americký tenista Frances Tiafoe dokráčel na turnaji ve Vídni z kvalifikace až do finále. Třiadvacetiletý rodák z Orlanda porazil v dnešním semifinále po velkém obratu Itala Jannika Sinnera a o druhý titul v kariéře si zahraje s olympijským vítězem Alexanderem Zverevem z Německa.

Devětačtyřicátý hráč žebříčku Tiafoe se proti italskému favoritovi dostal z nepříznivého stavu 3:6, 2:5 a vyhrál 3:6, 7:5 a 6:2. Sinnerova vítězná série se po triumfu na turnaji v Antverpách z minulého týdne zastavila na sedmi zápasech.

Světová čtyřka Zverev zdolal 6:3, 6:3 osmnáctiletého Španěla Carlose Alcaraze a v neděli bude usilovat o pátý titul v sezoně.

Tenisový turnaj žen v Courmayeuru v Itálii (tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Tausonová (5-Dán.) - Samsonovová (3-Rus.) 4:6, 7:6 (10:8), 6:4.
Vekičová (Chorv.) - Paoliniová (7-It.) 6:2, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Wang Sin-jü, Čeng Saj-saj (Čína) - Čang Šuaj, Hozumiová (3-Čína/Jap.) 6:4, 3:6, 10:5.
Turnaj žen v Kluži (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kontaveitová (2-Est.) - Petersonová (Švéd.) 6:3, 6:2
Halepová (1-Rum.) - Kosťuková (6-Ukr.) 6:0, 6:1,
Turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 1,974 milionu eur):
Dvouhra - semifinále:
A. Zverev (2-Něm.) - Alcaraz (Šp.) 6:3, 6:3
Tiafoe (USA) - Sinner (7-It.) 3:6, 7:5, 6:2.
Turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 932 370 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Fritz (5-USA) - Struff (Něm.) 5:7, 6:1, 6:3
Čilič (Chorv.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: