Hlavní obsah

Krejčíková je v Dubaji ve druhém kole, Siniaková vypadla

Dubaj
Aktualizováno

Česká tenistka Barbora Krejčíková na turnaji v Dubaji porazila 6:2 a 7:6 šestnáctou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka a postoupila do druhého kola. Vypadla naopak její spoluhráčka ze čtyřhry Kateřina Siniaková, která prohrála 2:6 a 3:6 s Ons Džabúrovou z Tuniska. Siniaková prodloužila své trápení na okruhu WTA, kde v hlavní soutěži naposledy vyhrála loni v říjnu na Roland Garros.

Foto: Kelly Defina, Reuters

Česká tenistka Kateřina Siniaková v akci během finále čtyřhry na Australian Open.

Článek

Krejčíková po vyhraném prvním setu vstoupila dobře i do druhého. Díky brejku v úvodním gamu se ujala vedení a za stavu 5:3 při soupeřčině podání měla mečbol. Sakkariová ho však odvrátila, vyrovnala a rozhodnout musela zkrácená hra. V ní uspěla Krejčíková a ve druhém kole narazí na Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska, nebo Patricii Mariu Tigovou z Rumunska.

Siniaková na 31. hráčku světového žebříčku Džabúrovou nestačila. Tunisanka k zisku prvního setu vykročila po brejku na 3:1. Ve druhé sadě sice česká tenistka, která je v pořadí WTA na 68. příčce, smazala ztrátu 0:2, pak ale za stavu 2:3 přišla o podání a soupeřka už vedení nepustila.

V Dubaji startuje ještě dalších pět českých tenistek. Kristýnu Plíškovou v prvním kole čeká kvalifikantka Tereza Martincová a Markéta Vondroušová nastoupí proti Rumunce Aně Bodganové. Až ve druhém kole do turnaje vstoupí Petra Kvitová a Karolína Plíšková, kterou čeká Anastasija Sevastovové z Lotyšska.

Osmnáctiletá Dánka Clara Tausonová na turnaji v Lyonu došla z kvalifikace až k prvnímu titulu v kariéře. Ve finále, v němž se na okruhu WTA poprvé od roku 2017 utkaly hráčky z kvalifikace, si poradila 6:4 a 6:1 s o deset let starší Viktorijí Golubicovou ze Švýcarska.

Rus Andrej Rubljov ve finále v Rotterdamu potvrdil roli favorita a Mártona Fucsovicse z Maďarska porazil 7:6 a 6:4. Osmý hráč světa zvítězil v sedmém utkání o titul za sebou a připsal si osmý turnajový triumf.

Argentinec Diego Schwartzman vyhrál turnaj v Buenos Aires. Ve finále porazil 6:1 a 6:2 krajana Francisca Cerúndola a získal čtvrtý titul.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 1 835 490 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Džabúrová (Tun.) - Siniaková (ČR) 6:2, 6:3
Krejčíková (ČR) - Sakkariová (16-Řec.) 6:2, 7:6 (7:4)
Turnaj žen v Lyonu (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Tausonová (Dán.) - Golubicová (Švýc.) 6:4, 6:1
Čtyřhra - finále:
Kužmová, Rusová (1-SR/Niz.) - Bouchardová, Danilovičová (Kan./Srb.) 3:6, 7:5, 10:7
Turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 980 580 eur):
Dvouhra - finále:
Rubljov (4-Rus.) - Fucsovics (Maď.) 7:6 (7:4), 6:4
Čtyřhra - finále:
Mektič, Pavič (2-Chorv.) - Krawietz, Tecau (Něm./Rum.) 7:6 (9:7), 6:2
Turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 411 940 dolarů):
Dvouhra - finále:
Schwartzman (1-Arg.) - F. Cerúndolo (Arg.) 6:1, 6:2
Čtyřhra - finále:
Brkič, Čačič (Bos./Srb.) - Behar, Escobar (4-Urug./Ekv.) 6:3, 7:5

Reklama

Související témata: