Hlavní obsah

Krejčíková - Haddadová Maiaová 6:3, 6:4Krejčíková vybojovala semifinále, Muchová v dramatu prohrála. Série Fruhvirtové skončila

Aktualizováno

Tenistka Barbora Krejčíková se probojovala do semifinále turnaje v Tallinnu. Třetí nasazenou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou porazila 6:3, 6:4. Mezi čtyřmi nejlepšími hráčkami na turnaji WTA se Krejčíková představí podruhé v sezoně a poprvé od jarního zranění lokte. O sedmé finále v kariéře bude bojovat s turnajovou dvojkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Foto: Mathias Schulz , ČTK

Barbora Krejčíková v Tallinnu.

Článek

Ve čtvrtfinále naopak v estonské metropoli skončila Karolína Muchová. Šestadvacetiletá česká tenistka, která vinou různých zdravotních problémů startovala na teprve devátém letošním turnaji, podlehla domácí Kaie Kanepiové po více než dvouhodinovém boji 2:6, 6:3, 6:7. Čtvrtfinále si Muchová zahrála poprvé v sezoně, naposledy byla mezi osmičkou nejlepších vloni ve Wimbledonu.

Šestadvacetiletá Krejčíková, která plní v Estonsku roli nasazené sedmičky, porazila brazilskou přemožitelku Lindy Noskové za hodinu a 24 minut. V duelu získala čtyřikrát soupeřčin servis, sama přišla o jediný. Krejčíková dosud neztratila na tvrdém povrchu v Tallinnu ani set. Naposledy se do semifinále dostala v lednu v Sydney.

Foto: Imago sportfotodienst/Mathias Schulz, ČTK

Karolína Muchová na turnaji v Tallinnu.

Brenda Fruhvirtová po 27 zápasech na turnajích ITF prohrála

Vítězná série patnáctileté tenistky Brendy Fruhvirtové na turnajích ITF skončila dnes po 27 zápasech ve čtvrtfinále v San Sebastianu. Talentovaná Češka, která útočila na šestý titul za sebou a osmý letos, nestačila na španělské antuce na nenasazenou Nizozemku Evu Vedderovou. O sedm let starší soupeřce podlehla 3:6, 6:2, 4:6.

Foto: ITF

Brenda Fruhvirtová s trofejí pro vítězku turnaje v Mogyoródu.

Mladší sestra 77. tenistky světového žebříčku Lindy Fruhvirtové vedla v rozhodující sadě 2:0. Ve zbytku utkání ale přišla čtyřikrát o servis a po téměř dvou hodinách hry utkání ztratila.

Navzdory první porážce po čtyřech měsících se Brenda Fruhvirtová posunula na 166. místo v žebříčku WTA. V minulých týdnech dominovala na turnajích v Santa Margheritě di Pula, Braunschweigu, Mogyoródu, Danderydu a Klostersu.

V Parmě se nehrálo

Kompletní program turnaje v Parmě se dnes musel kvůli nepřízni počasí odložit na sobotu. Vytrvalý déšť nedovolil tenistkám odehrát ani jedno z naplánovaných semifinále dvouhry či čtyřhry. Všechny duely se podle nového harmonogramu uskuteční až v sobotu dopoledne. Odpoledne přijdou na řadu finále.

Ve dvouhře nejprve v 10:30 nastoupí k semifinále první nasazená Maria Sakkariová z Řecka proti Dance Koviničové z Černé Hory. Poté se utkají turnajová šestka Rumunka Ada Bogdanová s Majar Šarífovou z Egypta. V semifinále čtyřhry nastoupí český pár Anastasia Detiucová, Miriam Kolodziejová proti česko-polské dvojici Renata Voráčová, Paula Kaniaová-Choduňová.

Djokovič porazil Pospisila i pošesté

Srb Novak Djokovič, který hraje v Tel Aviv první turnaj od červencového triumfu ve Wimbledonu, nezaváhal ani ve čtvrtfinále. Kanaďana Vaska Pospisila nejvýše nasazený hráč porazil 7:6, 6:3 a vyhrál i šestý vzájemný zápas v kariéře. S Pospisilem dosud neztratil ani set.

"Vasek patří k mým nejlepším kamarádům na okruhu, známe se spoustu let. Hrát proti někomu, koho si tak vážíte, není nikdy jednoduché. Ale jsme profíci a chtěli jsme oba vyhrát. Byl to hodně dobrý zápas," řekl Djokovič. Jeho dalším soupeřem bude Rus Roman Safiullin.

Pětatřicetiletý vítěz 21 grandslamů usiluje o třetí letošní turnajové prvenství. Kromě Wimbledonu zvítězil také v květnu na antuce v Římě.

TALLINN (tvrdý povrch, dotace 251 750 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Krejčíková (ČR) - Haddadová Maiaová (3-Braz.) 6:3, 6:4
Muchová (ČR) - Kanepiová (Est.) 2:6, 6:3, 6:7
Bencicová (2-Švýc.) - Vekičová (Chorv.) 6:4, 6:1
Kontaveitová (1-Est.) - Bonaventureová (Belg.) 6:3, 3:6, 6:3
SOUL (tvrdý povrch, dotace 1 237 570 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nišioka (Jap.) - Ruud (1-Nor.) 6:2, 3:6, 6:2
Shapovalov (8-Kan.) - Albot (Mold.) 6:2, 6:2
Brooksby (8-USA) - Norrie (2-Brit.) bez boje
Kovacevic - McDonald (oba USA) 4:6, 6:3, 6:2.
TEL AVIV (tvrdý povrch, dotace 1 019 855 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čilič (2-Chorv.) - Broady (Brit.) bez boje
Lestienne (Fr.) - Cressy (4-USA) 6:7 (4:7), 6:3, 7:6 (7:3)
Safiullin (Rus.) - Rinderknech (Fr.) 6:4, 6:1
Djokovič (1-Srb.) - Pospisil (Kan.) 7:6 (7:5), 6:3
SOFIE (tvrdý povrch, dotace 597 900 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Musetti (4-It.) - Struff (Něm.) 7:6 (7:3), 6:1
Hüsler (Švýc.) - Majchrzak (Pol.) 6:7 (4:7), 7:6 (8:6), 6:3
Sinner (1-It.) - Vukic (Austr.) 6:2, 6:3
Rune (5-Dán.) - Ivaška (Běl.) 6:2, 5:7, 6:4
PROSTĚJOV (ITF, antuka, dotace 15 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Paulson (2-ČR) - Chazal (Fr.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:2
Siniakov (ČR) - Handel (7-Něm.) 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata: