Hlavní obsah

Krutý pád šampionky z US Open. O svém stavu promluvila v bizarním rozhovoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V osmnácti letech jí ležel svět u nohou. Z kvalifikace se v roce 2021 britská tenistka Emma Raducanuová probojovala až k titulu na grandslamovém US Open a ty nejprestižnější světové značky stály frontu na to, aby s ní mohly podepsat sponzorské smlouvy. Lukrativní kontrakty má sice v kapse, jenže od životního úspěchu už uplynuly skoro dva roky a zatím se mu ani nepřiblížila. Nyní jí hrozí dokonce pád mimo elitní světovou stovku.

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Emma Raducanuová do prvního kola v Madridu nenastoupila. Čeká jí žebříčkový pád.

Článek

Raducanuová se ve středu na poslední chvíli omluvila ze zápasu prvního kola v Madridu, kde měla nastoupit na stadionu Manola Santany proti Bulharce Viktoriji Tomové. Oficiálním důvodem je zranění pravé ruky.

Přijde tak o body za třetí kolo z loňského roku a nejspíš přijde další žebříčkový pád. Pro dceru rumunského otce a čínské matky narozenou v Kanadě a reprezentující Velkou Británii tak jde o další nevýraznou sezonu, v níž se jí nedaří ani zdaleka naplnit očekávání.

Aktuálně stále ještě 85. hráčce světa hrozí, že třeba ke startu na domácím Wimbledonu bude potřebovat divokou kartu, protože na základě žebříčku se do hlavní soutěže nemusí dostat.

O svém zranění neposkytla žádné bližší informace, takže není jasné, jak závažné je. Před Roland Garros by měla startovat ještě na turnaji v Římě. Letos má každopádně na svém kontě hodně průměrnou bilanci pěti výher a pěti porážek.

Že jinak usměvavá a vstřícná Britka není v pohodě, svědčil i její rozhovor v Madridu s britskými novináři, kde dávala velmi krátké a někdy i jen jednoslabičné odpovědi jako „Ano", „Ne". „OK". A otázky se rozhodně nenesly v nějak konfrontačním duchu.

Novináři spočítali, že na celkem šestnáct otázek si vystačila s pouhými 58 slovy na odpovědi.

Reklama

Související témata:
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240509T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
  Macháč - Arnaldi dnes 14 : 30
20240509T14 : 30:00+0200
Macháč vs. Arnaldi
Macháč vs. Arnaldi
Macháč
Arnaldi
  Bogdanová - Vondroušová dnes 16 : 30
20240509T16 : 30:00+0200
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová
Vondroušová
  Cirsteaová - B. Fruhvirtová dnes 16 : 30
20240509T16 : 30:00+0200
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová
B. Fruhvirtová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.