Hlavní obsah

Kvitová postoupila v Praze do čtvrtfinále, stále ji trápí kyčel

Světová desítka Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále turnaje ITF Sparta Prague Open s dotací 100 000 dolarů. Češka si přes přetrvávající potíže s kyčlí ve čtvrtek ve Stromovce poradila s Britkou Elenou Baltachaovou 6:2 a 6:3.

Foto: Andrea Comas , Reuters

Petra Kvitová

Článek

Kvitová měla s Baltachaovou menší problémy než v první kole s její krajankou Anne Keothavongovou. "První kolo doma je vždycky nejtěžší. To druhé už jsem si šla užít a jsem spokojená, protože jsem nechtěla diváky zklamat," řekla Kvitová.

Opět hrála s prášky proti bolesti. Od turnaje v Madridu, který minulý týden vyhrála, ji trápí pravá kyčel. "Mám tam zánět, ale díky práškům jsem bolest necítila a hrálo se mi dobře. Snad to bude do French Open v pořádku," přála si Kvitová, za kterou přijede z Bratislavy z hokejového šampionátu uznávaný fyzioterapeut Pavel Kolář.

I s lehkým handicapem zvládá Kvitová na Spartě novou roli světové desítky a dvakrát vyhrála. Cítila ale, že se na ni chtějí soupeřky o to více vytáhnout. "Není to lehká situace, ale zatím se s tím peru dobře. Hlavní je nikoho nepodcenit, protože soupeřka může předvést lepší tenis, než hraje normálně," uvedla Kvitová.

V pátek by měla Kvitová nastoupit v boji o semifinále proti páté nasazené Mathilde Johanssonové z Francie nebo Chorvatce Petře Martičové. Otázkou je, jestli po vyšetření a vzhledem k blížícímu se grandslamovému Roland Garros bude hrát. "Těžko říci. Záleží, co mi dovolí zdraví," pokrčila Kvitová rameny.

Reklama

Související témata: