Hlavní obsah

Kvitová si berlínské finále zahraje až v pátek na Tempelhofu

Petra Kvitová si finálový zápas exhibičního tenisového turnaje v Berlíně zahraje až v pátek a na jiném místě. Českou hráčku a její ukrajinskou soupeřku Elinu Svitolinovou dnes nepustil na travnatý dvorec v německé metropoli vytrvalý déšť, pořadatelé proto přeložili rozhodující utkání na Tempelhof.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Petra Kvitová si finálový zápas exhibičního tenisového turnaje v Berlíně zahraje až v pátek.

Článek

Hrát se tam nebude na trávě, ale na tvrdém povrchu. Právě v hangáru bývalého letiště se od pátku do neděle uskuteční další exhibiční turnaj.

Na stadionu Steffi Grafové ve středu stihli dohrát soutěž jen muži. S velkým zpožděním bylo rozehráno finále mezi Rakušanem Dominicem Thiemem a Italem Matteem Berrettinim. Třetí hráč světa Thiem se radoval z vítězství 6:7 (4:7), 6:4 a 10:8 v super tie-breaku.

Třicetiletá Kvitová vyhrála na konci května v Praze turnaj O pohár prezidenta ČTS a nyní má na dosah první mezinárodní triumf od doby, kdy se kvůli pandemii v březnu zastavila profesionální sezona. V Berlíně dvanáctá hráčka světa porazila bez ztráty setu domácí Andreu Petkovicovou i Nizozemku Kiki Bertensovou. S aktuální světovou pětkou Svitolinovou má na WTA Tour výrazně pozitivní bilanci 7:2.

Reklama

Související témata: