Hlavní obsah

Kvitová v jednom kole. Návštěva u dvou prezidentů a sedm set podpisů navrch

PRAHA

Naplno poznává úděl hvězd. Nabitý program Petry Kvitové po návratu z Londýna vygradoval čtvrtečním maratónem, který odstartovala ranní audience u prezidenta Klause. Poté následoval letecký přesun a blesková zastávka na filmovém festivalu v Karlových Varech, opět přesun do hlavního města, vyčerpávající autogramiáda v centru a navrch natáčení v České televizi. „Tak nevím, jestli budu dál vyhrávat,“ glosovala zájem o svou osobu s již unaveným úsměvem wimbledonská vítězka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petra Kvitová při příjezdu na karlovarský filmový festival

Článek

Návštěva na Pražském hradě byla pro Kvitovou nejen příjemným zpestřením v našlapaném programu, ale i otázka cti. S prezidentem strávila asi půl hodiny v družném rozhovoru točícím se – jak jinak – kolem tenisu. Hecování na téma vzájemného poměření sil prý ale nepřišlo. „O tom jsme vůbec nemluvili,“ komentovala Kvitová se smíchem dotaz, zda by případně nechala hlavu státu vyhrát.

Další čtvrteční zastávkou byl filmový festival v Karlových Varech a oběd s dalším prezidentem - tentokrát festivalovým – Jiřím Bartoškou. „To bylo moc příjemné, ráda jsem chvíli pobyla s lidmi mimo sport,“ poznamenala sedmá hráčka světa. Přesun na trase Praha – Karlovy Vary – Praha zvládla v rekordním čase díky zapůjčenému soukromému letadlu. „To bylo velké ulehčení, jinak by se dnešní program natáhl snad na čtyři dny,“ pravila s ulehčením Kvitová.

Petra Kvitová ukazuje na karlovarském filmovém festivalu trofej z Wimbledonufoto: Právo/Jan Handrejch

Čtyři hodiny po poledni totiž usedla v centru Prahy za stolek v prodejně svého sponzora společnosti Nike a absolvovala dlouhou, půldruhé hodiny trvající autogramiádu, při níž rozdala na sedm set podpisů. Ruka ji prý ale nebolela víc, než při finálové jízdě, během níž převálcovala Rusku Šarapovovou. „Ani v jednom případě jsem ruku nijak zvlášť necítila,“ poznamenala sympatická plavovláska. Nastupující únavu již ale začínala pociťovat. „Docela to cítím, snad finále toho kolotoče zvládnu,“ podotkla.

Loňským propadem se netrápí 

Večer ji totiž čekalo vystoupení na Kavčích horách v diskusním pořadu České televize Hyde park. Poté noční přesun do Prostějova a v pátek odpoledne slavnostní program v rodném Fulneku, na který navazuje dalším programem. „Tak nevím, jestli budu dál vyhrávat,“ povídala s úsměvem. Toužebně proto již vyhlíží příští týden, kdy se „uklidí“ s kondičním trenér Jozefem Ivankem na soustředění do Vysokých Tater.

Na Štrbském plese opět vpluje do tréninkového drilu, od Wimbledonu měla - co se sportu týče -  naordinovaný klid. I s ohledem na natržený stehenní sval, který ji během úspěšného tažení za premiérovým grandslamovým titulem limitoval. „Už je to dobré, skoro nic necítím,“ zaklepala na dřevo, že bolístky posledních týdnů jsou pryč.

S ohledem na zdravotní trable se Kvitová rozhodla vynechat turnaj v rakouském Bad Gasteinu a nakonec i následující v americkém Carlsbadu. Do kolotoče směřujícímu k srpnovému US Open tak naskočí až 8. srpna v Torontu.

A nijak se netrápí vzpomínkami na loňský rok, kdy po tažení do wimbledonského semifinále vypadla na pěti následujících podnicích v prvním kole a až na US Open prošla do 3. kola, v němž podlehla pozdější vítězce Kim Clijstersové. „Vzpomněla jsem si, ale jsem v pohodě, nemusím obhajovat body. Loni jsem sama na sebe vyvíjela zbytečný tlak, ale to je blbost,“ uzavřela Kvitová.

Reklama