Hlavní obsah

Kyrgios nebude na Roland Garros hrát kvůli zranění, které utrpěl při přepadení

Australského tenistu Nicka Kyrgiose vyřadilo z letošního Roland Garros zranění chodidla, které utrpěl na začátku května během loupežného přepadení. Původně se předpokládalo, že důvodem jeho neúčasti na pařížském grandslamu jsou potíže po lednové operaci kolena, jeho agent Daniel Horsfall dnes ale informace upřesnil.

Foto: Sandra Sanders, Reuters

Australský tenista Nick Kyrgios.

Článek

"V jejich domě došlo 1. května k ozbrojené loupeži. Při všem tom zmatku utrpěl Nick tržnou ránu na chodidle levé nohy. Nevíme přesně, jak se mu to stalo," řekl Horsfall agentuře Reuters.

Při pokusu ukrást Kyrgiosův vůz Tesla mířil lupič zbraní před domem na Kyrgiosovu matku. Finalista loňského Wimbledonu jí zevnitř spěchal na pomoc, když slyšel křik, a při tom si zřejmě nohu roztrhl. "V podstatě ho to stálo jen dva týdny v přípravě na návrat, který byl ale plánovaný právě na grandslam," uvedl Horsfall, že kvůli výpadku v tréninku Australan antukové Roland Garros nestihne.

Tržná rána Kyrgiosovi výrazně zkomplikovala závěrečnou přípravu. "Nemohl se klouzat a v podstatě nemohl vůbec na kurt, protože když si obul boty, rána se mu vždycky znovu otevřela,"řekl agent. "Jeho koleno je už zcela v pořádku, operace se povedla. Fyzicky na tom byl také skvěle. Ten šílený incident se prostě stal právě v době, kdy končila rehabilitace a mělo se jít na kurt," dodal. Na turnaje na trávě by měl být Kyrgios připraven.

Lupiče se policii v Canbeře podařilo krátce po činu dopadnout. Kyrgios vyšetřovatelům pomohl díky aplikaci v telefonu svůj vůz lokalizovat.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.