Hlavní obsah

Kyrgiosův sprostý skandál měl dohru v zákulisí. Málem došlo na nejhorší, prozradil šéf turnaje

Málem došlo na ostrou fyzickou konfrontaci. O jednom z největších skandálů, jaké kdy kontroverzní tenista Nick Kyrgios způsobil, nyní s odstupem řady let prozradil podrobnosti ředitel turnaje Canadian Open Eugene Lapierre.

Kokkinakis ojel tvoji přítelkyni, procedil Kyrgios

 
Článek

Řeč je už o sedm let starém zápase v Montrealu tehdy dvacetiletého Australana s dvojnásobným grandslamovým šampionem Stanem Wawrinkou. Kyrgios se v roce 2015 dopustil na kurt obscénní narážky na Wawrinkovu přítelkyni, jíž byla chorvatská tenistka Donna Vekičová.

Kyrgios dost nevybíravým způsobem sdělil soupeři, že krajan Thanasi Kokkinakis měl sex s jeho (Wawrinkovou) přítelkyní.

„Kokkinakis ojel tvoji přítelkyni ('Kokkinakis banged your girlfriend)," procedil Kyrgios.

„Wawrinka to ale na kurtu neslyšel, jenže Kyrgiosova slova zachytila díky ruchovým mikrofonům televize," vzpomíná s odstupem Eugene Lapierre v rozhovoru Journal de Quebec.

„Na tiskové konferenci ho (Wawrinku) ale informovali, co bylo řečeno. A úplně se rozzuřil," pokračoval turnajový šéf.

„Přede všemi tam zcela vypadl z role. Rychle běžel dolů do šatny, kde ještě Kyrgios byl. Museli je tam od sebe odtrhávat, protože hrozilo, že se to rychle zvrhne," prozradil Lapierre.

Wawrinka tehdy reagoval na incident na sociálních sítích.

„Takové chování na kurtu i mimo něj snad není nutné. Doufám, že ho vedení okruhu nebude tolerovat. To, co padlo za slova, bych neřekl ani svému největšímu nepříteli. Klesnout takhle hluboko je nejen neakceptovatelné, ale pro mě také naprosto nepochopitelné. Jsem obrovsky zklamaný, že sportovní kolega projeví takový nerespekt, jaký bych si předtím vůbec neuměl představit," napsal Wawrinka.

Do aférky se v té době vložil i Kyrgiosův bratr Christos, který v rádiu vypustil několik neslušných slov o Vekičové a přes sociální média vyhrožoval Wawrinkovi.

Foto: Sport.cz

Chorvatská tenistka Donna Vekičová.

„Ten ču *ák měl štěstí, že jsem tam nebyl já, protože z příštích pár turnajů se by se musel odhlásit. Sáhl rukama po Nickovi a řekl mu pár urážlivých slov. Já studoval práva a těmhle sr*čkám se říká napadení, kámo. Buď rád, že jsme nepřišli s žalobou," vyhrožoval bratr Christos.

Kyrgios za svá slova vyfasoval od ATP pokutu 35 000 dolarů. Oba hráči se od incidentu utkali na kurtu ještě čtyřikrát, celkovou vzájemnou bilanci vede Švýcar v poměru 3:2.

Reklama

Související témata: