Hlavní obsah

Lehečka ukončil turnajovou část sezony, chce se připravit na Davis Cup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenista Jiří Lehečka ukončil předčasně turnajovou část sezony a plánuje se soustředit už jen na listopadovou vyřazovací fázi Davisova poháru. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi se po prohře v 1. kole v Paříži odhlásil z turnaje ve francouzských Metách, kde měl startovat příští týden. Česká mužská jednička to uvedla na sociální síti X.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Lehečka na turnaji Masters v Paříži

Článek

„Bohužel nebudu moci hrát příští týden v Metách, což znamená, že jsem v Paříži sehrál poslední turnaj v tomto roce. Když se ohlédnu zpět, byla to skvělá sezona s prvním finále na turnaji ATP a prvním grandslamovým čtvrtfinále,“ napsal Lehečka. „Samozřejmě chci víc a budu příští rok cílit na větší úspěchy. Teď je čas si trochu odpočinout, než začnu s přípravou na Davis Cup, kde chci být v nejlepší formě,“ uvedl třicátý hráč světa.

Čtvrtfinalista letošního Australian Open byl oporou českého týmu v zářijové finálové části Davisova poháru ve Valencii. Lehečka postupně porazil v soubojích týmových jedniček Španěla Alejandra Davidoviche, Korejce Kwon Sun-ua a Srba Lasla Djereho. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila postoupil do vyřazovací fáze dokonce z prvního místa skupiny C. Po Davis Cupu se ale Lehečka potýkal s útlumem formy a prohrál pět ze sedmi posledních zápasů.

Vyřazovací fáze Davisova poháru se uskuteční od 21. do 26. listopadu v Málaze. Čeští tenisté narazí ve čtvrtfinále na loňské finalisty Australany. Lehečka by měl znovu plnit roli týmové jedničky.

Reklama