Hlavní obsah

Manažerka Vondroušové: Markétu musíme chránit, je skromná a upřímná

Praha

Narodila se v Třinci, od patnácti let ale žije v USA. Jako zaměstnankyně velké marketingové firmy Octagon má nyní Kateřina Stecová na starosti mezinárodní reklamní smlouvy nové české tenisové hvězdy Markéty Vondroušové.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tenistka Markéta Vondroušová pózuje v Praze fotografům na tiskové konferenci po návratu z Paříže.

Článek

„Všechno potřebuje čas, jeden velký výsledek někdy nestačí, chce to potvrdit. Ale my věříme, že s Markétiným talentem a přístupem je další úspěch za rohem," věří Stecová české finalistce Roland Garros.

Octagon správně zavětřil, už když bylo Vondroušové 13 let, a začal s ní spolupracovat. Před necelými dvěma lety podepsala momentálně 16. hráčka světového žebříčku pětiletou sponzorskou smlouvu s firmou Nike, na které se podle Stecové po úspěchu na French Open vlastně nemusí nic měnit.

Markéta Vondroušová zatím svůj úspěch na Roland Garros nestihla oslavitVideo: Sport.cz

Zhodnocení v globálním měřítku

„Markéta tam má nastavený dobrý základ i bonusy," říká manažerka Vondroušové, která spolupracuje také s Karolínou Plíškovou nebo Dominikou Cibulkovou. „Ale nejsem na to úplně sama, jsme velká firma a zabýváme se sportovním marketingem přes třicet let."

Zatímco v Česku zastupuje Vondroušovou jako manažer bývalý squashista Jan Koukal, síla Octagonu může zanedlouho dvacetileté hráčce přinést zajímavé zhodnocení jejího talentu i v globálním měřítku. Tenistky velmi často propagují hodinky, kosmetiku, elektroniku.

Markéta Vondroušová po porážce ve finále French OpenVideo: sntv

„Zajímají nás i automobilky, prostě firmy, které investují do tenisu," říká Stecová, která ale musí dohlížet hlavně na to, aby hráčka měla odpovídající počet obchodních partnerů a mohla se dál rozvíjet. „Tenisté nemají moc volných dnů, aby mohli být k dispozici sponzorům," dodává.

Vondroušová je podle své agentky zajímavá i tím, že je skromná a upřímná. Bez problémů navíc dokáže komunikovat v angličtině.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Ashleigh Bartyová (vpravo) s trofejí Suzanne Lenglenové pro vítězku tenisového French Open, vedle ní poražená finalistka Markéta Vondroušová.

„Mým úkolem je Markétu taky chránit, aby ji ten zájem moc nevyčerpal. Pokud jde o mezinárodní média, budeme před Wimbledonem hodně vybírat, kdo dostane rozhovor a kdo musí počkat," říká Stecová, která je s Vondroušovou v čilém kontaktu.

„Nemusela jsem s ní zatím řešit nic komplikovaného. Na Markétu jsme prostě pyšní."

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori