Hlavní obsah

Miliardář se opřel do Sereny: Ta váha a věk? Kdyby měla trochu slušnosti, tak by skončila

Bukurešť/Praha

Jedna z nejlepších tenistek všech dob Serena Willamsová se opět dočkala poměrně ostrých komentářů na svoji adresu ze strany někdejšího elitního rumunského hráče Iona Tiriaca, podle něhož by 39letá hrající legenda měla být už dávno ve sportovním důchodu.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová během French Open.

Článek

„V tomhle věku a s váhou, jakou má, už se nepohybuje tak dobře jako před patnácti lety. Serena bývala senzační hráčka. Kdyby měla ale trochu slušnosti, tak už kariéru ukončí. Z mnoha důvodů," pustil se do vítězky 23 grandslamů ve dvouhře 81letý miliardář a ředitel turnaje Madrid Open v rozhovoru pro rumunskou televizi.

Sereně Williamsové bude letos 40 let, stále se ale nevzdala vidiny 24. grandslamového titulu, jímž by se v historickém pořadí vyrovnala legendární Australance Margaret Courtové. Aktuálně jí v žebříčku WTA patří 11. místo.

Tiriac už se podobně o jedné z nejlepších sportovkyň světa vyjádřil v Německu před pár lety. „Se vším respektem. Je jí 36 let a váží 90 kilo. Od ženské čekám asi něco trochu jiného," rýpl si tehdy.

V Rumunsku se zdá být Serena oblíbeným terčem. I Tiriacův krajan Ilie Nastase se během fedcupového duelu skandálně vyjadřoval o tehdy ještě nenarozeném tenistčině dítěti. „Jsem zvědavý, jakou to dítě bude mít barvu. Čokoládovou s mlékem?" spekuloval před třemi roky proslulý bouřlivák.

Proti Tiriacovým slovům se přes sociální sítě ohradil manžel Williamsové Alexis Ohanian. „Myslím, že můžeme klidně říct, že nikoho nezajímá, co si Tiriac myslí," napsal.

Záhy také připomněl, že na rozdíl od jeho manželky, Tiriac nemá žádný grandslamový titul. „Musel jsem si to najít, ale zdá se, že i moje tříletá dcera má víc grandslamových titulů než on," napsal v nadsázce.

Neměl ale tak úplně pravdu. Bývalý rumunský tenista přezdívaný „Brašovský buldozer" získal titul na French Open ve čtyřhře. Navíc byl všestranným sportovcem. Úspěchy sbíral i ve stolním tenisu a dokonce reprezentoval svoji zem v hokeji na zimní olympiádě v roce 1964. Největší věhlas a bohatství ale získal v roli manažera.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama