Hlavní obsah

Muguruzaová má jistý Turnaj mistryň, Kvitová je blízko

Peking

Skvěle oslavila dnešní 22. narozeniny španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová. Na turnaji v Pekingu postoupila do čtvrtfinále a výhrou nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou si poprvé zajistila start na Turnaji mistryň ve dvouhře. Blízko k účasti v Singapuru má i Petra Kvitová.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Španělka Garbiňe Muguruzaová si poprvé zahraje na Turnaji mistryň.

Článek

Letošní finalistka Wimbledonu Muguruzaová nezačala zápas 3. kola dobře a v prvním setu uhrála jen jednu hru. Za stavu 1:5 dokonce vzteky třískala raketou o zem, ale pak se uklidnila a Lučičovou-Baroniovou porazila 1:6, 6:2 a 6:1.

"V úvodu jsem byla nervózní. Věděla jsem, že mi výhra zajistí Turnaj mistryň, a k tomu mám narozeniny," řekla Španělka v rozhovoru na kurtu. Ještě na dvorci dostala dárek a z krabice vytáhla lístek potvrzující její start v Singapuru. "Prožívám báječný rok a tohle je odměna," řekla Muguruzaová, která si loni zahrála Turnaj mistryň ve čtyřhře a šanci kvalifikovat se s krajankou Carlou Suárezovou mají i letos.

Šanci má ve dvouhře i Šafářová s Plíškovou

Před Muguruzaovou se na Turnaj mistryň kvalifikovaly Rumunka Simona Halepová a Ruska Maria Šarapovová. Jako první si start zajistila Američanka Serena Williamsová, ale světová jednička minulý týden ukončila sezónu a turnaj vynechá.

Blízko k páté účasti mezi elitní osmičkou je Kvitová, vítězka Turnaje mistryň z roku 2011, i když vypadla v Pekingu v 1. kole. WTA Tour ale ještě její postup do Singapuru nepotvrdila.

Kvitová by nemusela být ve dvouhře na Turnaji mistryň jedinou Češkou. Šanci má stále Lucie Šafářová, která už má jistou účast v deblovém turnaji, a ve dvouhře byla před Pekingem v žebříčku sezony šestá. Po nemoci by měla bojovat o svůj premiérový start na Turnaji mistryň příští týden v Linci a pak v Moskvě. Teoretickou šanci má ve vyrovnaném pořadí také Karolína Plíšková.

Reklama

Související témata: