Hlavní obsah

Muguruzaová - Pennettaová 6:3, 6:4Muguruzaová ve čtvrtfinále French Open vyzve Šafářovou. Dál jde i Nadal, čeká ho Djokovič

jsv, mmSport.cz
Aktualizováno

Garbiñe Muguruzaová si stejně jako loni zahraje na grandslamovém French Open čtvrtfinále. Španělská tenistka porazila v pondělním utkání 4. kola osmadvacátou nasazenou Italku Flavii Pennettaovou 6:3, 6:4 a v boji o semifinále narazí v úterý na Lucii Šafářovou. Devítinásobný vítěz Roland Garros Rafael Nadal se ve čtvrtfinále utká s jedničkou Novakem Djokovičem, jenž touží po kariérním Grand Slamu. Mezi posledních osm singlistů postoupil i Švýcar Roger Federer.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Španělská tenistka Garbiñe Muguruzaová se raduje z postupu do čtvrtfinále French Open.

Článek

Pennettaová začala dobře, rychle vzala soupeřce podání. Poté ale sama o dva servisy přišla a první set prohrála 3:6. Také do druhé sady vstoupila Italka velmi slibně. Vedla dokonce 4:1, jenže od té doby jí Španělka nepovolila ani jeden game a za hodinu a 28 minut se radovala z postupu mezi nejlepších osm hráček turnaje.

Mezi nejlepšími osmi je v ženské dvouhře i světová jednička Serena Williamsová z USA, byť v nepřesvědčivých výkonech na letošním Roland Garros pokračovala i v osmifinále proti krajance Sloane Stephensové. Ve třetím utkání po sobě prohrála první set, ale i dnes se jí podařil vítězný obrat. Dvojnásobná šampiónka turnaje vyhrála 1:6, 7:5, 6:3 a čeká ji Italka Sara Erraniová.

Třiatřicetiletý Švýcar Roger Federer v utkání, které v neděli nejprve odložil déšť a po dvou setech bylo pro špatnou viditelnost přerušeno, potřeboval k postupu před domácí třináctku turnaje zhruba hodinku, nad domácím Gaëlem Monfilsem vyhrál 6:3, 4:6. 6:4 a 6:1.  Ve čtvrtfinále změří šampión z roku 2009 síly s krajanem Stanem Wawrinkou. Atraktivní čtvrtfinálovou dvojici utvoří také Brit Andy Murray se Španělem Davidem Ferrerem.

Djokovič šel lehčeji

Už v této fázi turnaje dojde k souboji zřejmě největších dvou favoritů Nadala a Djokoviče. Španěl touží na pařížské antuce po desátém titulu, což se ještě nikomu na jednom grandslamu nepodařilo, srbská světová jednička Djokovič by zase v případě vyřazení přišla pro letošek o šanci na zkompletování kariérního Grand Slamu.

Kvůli slabšímu jaru až šestý nasazený Nadal v osmifinále porazil 6:3, 6:1, 5:7, 6:2 Američana Jacka Socka, jemuž umožnil návrat do zápasu ve třetím setu, kdy za stavu 5:4 podával na ukončení. Španělský antukový fenomén si připsal jako první tenista v historii 70. vítězný zápas na Roland Garros.

Djokovič prošel do čtvrtfinále suverénněji, v souběžně hraném duelu nedal šanci domácímu Francouzi Richardu Gasquetovi a deklasoval ho 6:1, 6:2 a 6:3. Vyhrál díky tomu 26. letošní zápas za sebou a postoupil na 24. grandslamu v řadě do čtvrtfinále.

Před středečním duelem má tedy Djokovič podle všeho lepší aktuální formu, pro Nadala, jenž bude v den zápasu slavit devětadvacáté narozeniny, zase hovoří statistiky. V dosavadních šesti duelech v Paříži včetně loňského finále ještě s Djokovičem neprohrál a celkově s ním má pozitivní bilanci 23:20.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 26 928 600 eur):
Muži:
Dvouhra - osmifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Gasquet (20-Fr.) 6:1, 6:2, 6:3
Federer (2-Švýc.) - Monfils (13-Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:1
Murray (3-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Nadal (6-Šp.) - Sock (USA) 6:3, 6:1, 5:7, 6:2
Ferrer (7-Šp.) - Čilič (9-Chorv.) 6:2, 6:2, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Stephensová (USA) 1:6, 7:5, 6:3
Muguruzaová (21-Šp.) - Pennettaová (28-It.) 6:3, 6:4
Van Uytvancková (Belg.) - Mituová (Rum.) 6:1, 6:3
Erraniová (17-It.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 6:2.
Výsledky českých tenistů najdete zde.
Porazí Lucie Šafářová ve čtvrtfinále French Open Španělku Garbiñe Muguruzaovou?
Ano
92,5 %
Ne
7,5 %
Celkem hlasovalo 25975 čtenářů.

Reklama