Hlavní obsah

Murray šokoval bezmocného soupeře: Nikdy jsem nic takového neudělal!

Indian Wells

Nic nebalí. I když se legendární tenista Andy Murray v roce 2019 kvůli opakujícím se zdravotním problémům oficiálně rozloučil s kariérou, stále má tenisovému světu co nabídnout. Že se s ním stále musí počítat, ukazuje i na probíhajícím turnaji v Indian Wells, kde prošel již do třetího kola. A právě jeho poslední soupeř, mladý Španěl Alcaraz, si na vlastní kůži vyzkoušel, že bývalá světová jednička má v arzenálu i jiné zbraně než jen forhend a bekhend...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andy Murray zaskočil soupeře podáním spodemVideo: sntv

 
Článek

Na pátý grandslamový turnaj roku, jak se podniku v Indian Wells přezdívá, vyrazil Andy Murray z pozice 121. hráče světa jen díky divoké kartě. Trojnásobný grandslamový šampion však i ve 34 letech ukazuje, že před soupeři rozhodně sklánět hlavu nehodlá.

V prvním kole zacvičil s Francouzem Adrianem Mannarinem 6:3, 6:2, ve druhém pak přehrál nastupující španělskou superstar, osmnáctiletého Španěla Carlose Alcaraze, po setech 5:7, 6:3, 6:2.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Britský tenista Andy Murray

Kromě bojovného výkonu však Skot zaujal hodně netradičním momentem. Stalo se tak ve třetí hře druhé sady při Murrayho podání, kdy soupeře zaskočil esem. To by samo o sobě nebylo tak zvláštní, kdyby ho nedosáhl servisem spodem.

"Nikdy jsem nic takového na okruhu neudělal. Kurty jsou vážně pomalé, za tři hodiny zápasu jsem dal jen tři esa, navíc jedno z nich bylo právě tohle," popsala netradiční moment bývalá světová jednička.

Budu hrát i další sezonu, ví Murray

I díky tomuto momentu Murray nakonec svého o šestnáct let mladšího soupeře po více než třech hodinách boje udolal.

"Chci hrát tak dlouho, dokud to moje tělo vydrží a dokud se cítím dobře. Věřím, že se dokážu dobře připravit i na další sezonu," potvrdil Murray fakt, že i v roce 2022 hodlá navzdory dvojnásobné operaci kyčlí nadále trápit své soupeře.

Ještě předtím si však v Indian Wells střihne duel se světovou trojkou Alexanderem Zverevem.

Reklama

  4 : 6, 1 : 2 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 1 : 2 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík