Hlavní obsah

Nadal se stal ambasadorem Saúdské tenisové federace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal se stal ambasadorem Saúdské tenisové federace. Ta dnes uvedla, že slavný španělský tenista bude trávit v pouštním království vždy nějaký čas v roce a bude pomáhat trénovat děti a zvyšovat povědomí o tomto sportu zemi. V plánu je také, že bude mít Nadal v Saúdské Arábii svou akademii.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Rafael Nadal na archivním snímku

Článek

„Kamkoli se v Saúdské Arábii podíváte, tam vidíte růst a pokrok. Jsem rád, že toho jsem součástí,“ uvedl v tiskovém prohlášení Nadal, jenž se kvůli svalovému zranění odhlásil z probíhajícího Australian Open. Sedmatřicetiletý Španěl byl před comebackem na turnaji v Brisbane dlouho mimo hru po operaci kyčle. „Pokračuju s tenisem, protože tento sport miluju. Ale kromě hraní chci pomoci tenisu k celosvětovému růstu a v Saúdské Arábii je k tomu potenciál.“

Loni se v Saúdské Arábii konala první oficiální akce ATP Tour, Turnaj tenistů do 21 let v Džiddě. V minulém roce se v bohatém státu Perského zálivu hrály také exhibiční zápasy mezi Novakem Djokovičem a Carlosem Alcarazem či mezi Arynou Sabalenkovou a Uns Džábirovou.

V posledních měsících se spekulovalo, že do Saúdské Arábie přesune svůj Turnaj mistryň WTA Tour, nicméně její předseda Steve Simon naznačil, že pořádat v této zemi ženské turnaje by bylo hodně složité.

Saúdská Arábie v posledních letech investovala spoustu peněz do různých sportů, například fotbalu, formule 1, boxu či golfu. Kritici tvrdí, že si tím jen země vylepšuje svou mezinárodní image poškozenou porušováním lidských práv. Představitelé Saúdské Arábie porušování lidských práv popírají a tvrdí, že svými zákony chrání jen národní bezpečnost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.