Hlavní obsah

Nechutné. Medveděvův úlet vyhnal kouče z kurtu. I manželka se cítila trapně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další finálový kolaps zažil první tenista světa Daniil Medveděv. V neděli nestačil v boji o titul na trávě v německém Halle na Poláka Huberta Hurkacze (1:6, 4:6) a prohrál už páté finále za sebou. Navíc předvedl drsný výpad proti svému kouči, který poté naštvaně opustil stadion.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hubert Hurkacz vyhrál turnaj v HalleVideo: sntv

 
Článek

Hurkacz jasně dominoval především v první sadě, kterou vyhrál hladce 6:1. Medveděvova frustrace naplno probublala v úvodu druhého dějství, kdy znovu prohrál podání. Vztek si vybil na svém kouči Gillesu Cervarovi, na něhož do hráčské lóže cosi řval.

To už bylo na trenéra příliš. Cervara se z tribuny zvedl a odkráčel pryč. Na zápas už se nevrátil. Medveděvova žena Darja sice zůstala, ale z její tváře šlo vyčíst, jak je jí z incidentu trapně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tennis TV (@tennistv)

„Gilles Cervara už toho měl dost. Ani nemůžu věřit tomu, co vidíme. Tohle je od světové jedničky opravdu nechutné," žasl komentátor zápasu z televize Amazon Prime. „Medveděv si něco vyřizoval s Cervarou, ale i pro jeho ženu to byla nepříjemná podívaná," pokračoval.

Ruský tenista si po zápase trapnost svého počínání uvědomil a manželce se omluvil. „Darjo, moc ti děkuju za tenhle týden. Někdy to není jednoduché být se mnou na kurtu, ale doufám, že příště to bude snazší a lepší," uvedl ve své pozápasové řeči.

Zároveň vzdal hold svému přemožiteli. „Huberte, gratuluji ti za skvělý výkon ve finále a na celém turnaji. Loni jsem tu hrál poprvé. Bylo to bez diváků a ještě jsem vypadl v prvním kole, tak jsem si říkal, jestli je to pro mě vůbec dobrý turnaj. Letos bylo ale všechno mnohem lepší a jsem šťastný, že jsem tu mohl být. Doufám, že za rok přijedu zas a že se někdy dotknu té velké trofeje, kterou si teď převezme Hubert," dodal už zklidněný první hráč světového žebříčku.

Reklama

Související témata: