Hlavní obsah

Nejkurióznější eso v tenisové historii baví internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takové podání, které předvedl v prvním kole turnaje v Indian Wells Američan Maxime Cressy, diváci snad ještě nikdy neviděli. V zápase proti svému krajanovi Christopherovi Eubanksovi vyprodukoval zřejmě nejkurióznější servis tenisové historie, a to že už v tomto sportu bylo k vidění hodně. Video, které bizarní úder zachycuje, se rychle šíří po sociálních sítích a baví tisíce lidí po celém světě.

Foto: screen Tennis Tv

Dráha míčku při kuriózním podání.

Článek

Diváci, kteří zavítali na zápas dvou ne příliš známých amerických tenistů, rozhodně nemohli po jeho konci litovat. Nejen, že viděli napínavou třísetovou bitvu, kterou nakonec po setech 5:7, 7:6 a 6:4 ovládl v žebříčku hůře postavený Eubanks, ale byli svědky zřejmě nejkurióznějšího podání v historii.

Postaral se o něj 72. hráč světa Cressy ve druhém setu za stavu 3:4 a 30:0. Míček se mu podařilo zasáhnout rámem rakety a díky tomu zřejmě dostal takovou rotaci, že Eubanks byl bez šance. Balonek dopadl kousek za síť, odkud se odrazil do autu. Šlo také o zřejmě nejpomalejší servis všech dob, pouhých 41,8 km/h.

Nikdo nechápal, co se to stalo. Všichni se ale shodli na tom, že něco podobného ještě v životě neviděli a dost se při tom bavili. Je možné, že k bodu Cressymu pomohl i vítr, který tenisty během zápasu celkem pozlobil.

Druhý set nakonec dospěl do tie-breaku, který ovládl 157. hráč žebříčku. Ve třetím setu už pak rozhodl jediný brejk a Eubanks tak postoupil do druhého kola, kde se utká s Norem Ruudem, který figuruje v první desítce na okruhu ATP.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.