Hlavní obsah

Někdejší deblová světová jednička Vesninová se vrací k tenisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech letech a druhé mateřské přestávce se chystá na návrat k tenisu bývalá světová jednička ve čtyřhře Jelena Vesninová. Sedmatřicetiletá ruská hráčka oznámila na sociálních sítích, že se v příštím roce vrátí na turnaje, neupřesnila ale, na kterých to bude. Mezi přihlášenými na lednový grandslam Australian Open není.

Foto: Profimedia.cz

Jelena Vesninová na starším snímku

Článek

„Ahoj, roku 2024, jsi připravený na můj návrat? Pojďme na to. Uvidíme se v příštím roce na kurtech,“ vzkázala Vesninová na Instagramu spolu se záběry z přípravy. Plány na návrat oznámila sedm měsíců po narození druhé dcery. Poprvé se stala matkou v listopadu 2018 a tehdy nehrála dva roky.

Ukrajinská rodačka Vesninová v kariéře získala 19 deblových titulů, včetně čtyř grandslamových. S Jekatěrinou Makarovovou vyhrála French Open (2013), US Open (2014) a Wimbledon (2017), na Australian Open triumfovala v mixu s Brunem Soaresem (2016). S Makarovovou ovládla také olympijské hry v Riu de Janeiro a ve stejném roce 2016 i Turnaj mistryň.

Na poslední olympiádě v Tokiu získala stříbro po boku Aslana Karaceva. V singlu bylo jejím maximem 13. místo ve světovém žebříčku, vyhrála tři tituly a byla v semifinále Wimbledonu (2016).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.