Hlavní obsah

Nemám se za co stydět, řekla nová česká jednička. Motivoval ji i Zátopek

Praha

Na kurt O2 areny šla v pondělí Barbora Krejčíková jako čerstvá trojka světového žebříčku a nová česká jednička. Záhy ale poznala, že být první hráčkou týmu je o něco složitější.

Bolelo mě lýtko, přiznala Barbora Krejčíková. Nemám se za co stydět, nechala jsem tam všechno Video: Sport.cz

 
Článek

Třísetová řežba s Němkou Angelique Kerberovou pro ni skončila po 137 minutách porážkou 7:6, 0:6, 4:6.

"Je to bývalá světová jednička, má tři grandslamy, takže je strašně zkušená a k tomu má nepříjemný styl, kdy nekazí a nedá nic zadarmo," řekla o 33leté Němce Krejčíková.

Po jasné výhře Markéty Vondroušové nad Andreou Petkovicovou měla letošní šampionka z Roland Garros možnost docvaknout české vítězství v úvodním duelu Billie Jean King Cupu. Ale zůstalo jen u přání.

"Jsem jednička týmu a není to nejjednodušší. Ale bojovala jsem, jak jen to šlo a nemám se za co stydět. V závěru mi někde chybělo uhrát dva míče jinak a mohla jsem být štastnější," povzdechla si Krejčíková. "Je to škoda, ale odevzdala jsem maximum."

I když jí to pak táhlo na kurt při čtyřhře, nakonec zvítězila varianta, aby s Kateřinou Siniakovou nastoupila Lucie Hradecká. Obě pak po půlnoci společně vykutaly rozhodující druhý český bod.

"Snad pošetřim síy na další zápasy. To utkání (s Kerberovou) bylo strašně dlouhé," hodnotila Krejčíková, která měla problém s lýtkem. "Nestává se mi to často, ale budu to řešit až zítra," řekla. "Důležité je se pořádně vyspat, abych byla ready na další zápasy."

Krejčíkovou před premiérou v singlu týmové soutěže motivoval i film Zátopek, který si české družstvo o víkendu nechalo promítnout.

"Hrozně moc se mi to moc líbilo. Mám ráda tyhle filmy o sportovcích a jejich životě. I herecky to bylo vynikající. Dvě hodiny jsem jen zírala," řekla Krejčíková.

Možná by nebylo od věci pustit si Zátopka ještě před čtvrtečním soubojem se Švýcarkami. Krejčíková by v něm měla změřit síly s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou.

"Věřím, že to pro mě vyjde líp."

Reklama

Související témata:
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík