Hlavní obsah

Nemám slov! Po Češkách si podala i světovou dvojku, veteránka je senzací ženského tenisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzační americké tažení rumunské veteránky Sorany Cirsteaové pokračuje dál. Bukurešťská rodačka v boji o semifinále v Miami vyřadila i světovou dvojku a poslední šampionku Australian Open Arynu Sabalenkovou. Aktuálně 74. hráčka chytla ve 32 letech až zázračnou formu a sama ani nemohla uvěřit, že dokázala favorizovanou Bělorusku vyřadit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sorana Cirsteaová vyřadila i Arynu SabalenkovouVideo: sntv

 
Článek

Cirsteaová si zahrála už čtvrtfinále na předchozím turnaji ze série WTA 1000 v Indian Wells, v Miami se už nyní dokázala dostat o kolo dál. Jako teprve třetí hráčka v tomto roce porazila Sabalenkovou a vůbec poprvé v kariéře vyřadila hráčku z elitní trojky světového žebříčku.

„Já nemám slov," soukala ze sebe Rumunka na kurtu po vítězství 6:4, 6:4. „Šla jsem do toho s tím, že to bude velmi těžký zápas. Aryna dává hrozné rány, věděla jsem, že to budu muset ustát. Jsem ze svého dnešního výkonu moc šťastná. Abych byla upřímná, tohle jsem nečekala," přiznala.

Bělorusku dokázala dohnat k frustraci, kterou si vybíjela i na své raketě.

Rapidní nárůst formy Cirsteaové v pozdější fázi kariéry je pro většinu fanoušků velkým překvapením. „Lidé se ale až moc upínají na věk, roky, výsledky. Já nic takového nedělám. Prostě tvrdě makám, jdu si za svým, věřím svojí hře a poslouchám svého kouče Thomase Johanssona," pokračovala.

Někdejšího šampiona Australian Open, s nímž spolupracuje teprve od prosince, také označila za hlavního strůjce oživení její kariéry.

„To, jak nyní hraju, je jeho zásluha. Vylepšil spoustu oblastí mojí hry, pomohl mi vidět tenis jinýma očima a být na kurtu chytřejší. To je důvod, proč teď hraji tak dobře. Ze spolupráce s ním jsem nadšená," rozplývala se nad přínosem slavného Švéda, který dříve koučoval třeba Davida Goffina, Marii Sakkariovou či Bornu Čoriče, už v Indian Wells v rozhovoru pro stánky WTA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sorana Cirstea (@soranacirstea)

„Jako bývalý hráč umí velmi dobře číst soupeře i hru. A něco z toho už mě naučil. Chtěla jsem po něm, aby mě naučil i něco z mužské mentality. Jak zvládat určité situace," dodala.

V Miami už na její raketě skončily dvě Češky - Karolína Muchová a Markéta Vondroušová. V boji o finále může narazit také na Petru Kvitovou, kterou ale teprve čeká odložený duel s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Reklama

Související témata:
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová