Hlavní obsah

Neočkovaný Djokovič počítá, že začne antukovou sezonu v Monte Carlu

Hvězdný srbský tenista Novak Djokovič po nuceném vynechání několika turnajů kvůli povinnému očkování potvrdil, že počítá se startem v Monte Carlu. Ve městě, kde žije, začne přípravu na antukovou část sezony a obhajobu titulu na Roland Garros.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Novak Djokovič začne antukovou sezonu v Monte Carlu

Článek

Vítěz dvaceti grandslamů Djokovič je odpůrcem vakcinace proti koronaviru, kvůli čemuž přišel o Australian Open i oba turnaje Masters v USA - probíhající v Indian Wells i následném v Miami. Čtyřiatřicetiletý Srb už dříve prohlásil, že se očkovat nenechá a je připraven turnaje oželet.

"Novak zahájí antukovou sezonu v Monte Carlu, kde získal tituly v letech 2013 a 2015," informuje na svém webu. Tenisté se v Monte Carlu představí od 10. dubna. Zahraničním návštěvníkům stačí potvrzení o prodělání covidu-19 v posledním půl roce. Djokovič tvrdí, že byl pozitivně testován podruhé v prosinci. V Paříži může v květnu obhajovat i triumf z Roland Garros.

Turnaj v Monte Carlu bude Djokovičův teprve druhý. Zatím odehrál pouze Dubaj, kde jej senzačně ve čtvrtfinále porazil Jiří Veselý. Po dvou letech poté přišel o post světové jedničky.

Reklama

Související témata: