Hlavní obsah

Neuvěřitelná chyba a krach wimbledonského šampiona. Hvězdu vyřídil kvalifikant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Býval světovou jedničkou, vyhrál tři grandslamové tituly, jenže teď si britský tenista Andy Murray sáhl na nové dno. Potřetí za sebou vypadl v prvním kole a ve čtvrtek nestačil v Madridu na italského kvalifikanta Andreu Vavassoriho. A co víc, vyrobil možná nejhorší nevynucenou chybu své kariéry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andy Murray v Madridu vyhořel na kvalifikantoviVideo: sntv

 
Článek

Vavassori, až 164. hráč světa, nikdy předtím v hlavní soutěži na turnaji ze série Masters 1000 nehrál, ale slavného jména se rozhodně nezalekl. Dostal se do vedení 4:0 a set následně ovládl 6:2. I ve druhém dějství měl náskok brejku, který ale ostřílený Brit smazal. Rozhodovalo se tak až v tie breaku, v němž už Murray prohrával 1:5. Když už se zdálo, že se nadechl k dalšímu ze svých pověstných obratů, přišla nepochopitelná chyba.

35letý rodák z Glasgow si za stavu 6:6 parádně připravil pozici k náběhu k síti. Následný vítězný volej si chtěl vychutnat a zahrát ho s patřičným citem. Jenže míček poslal do sítě. Zkrácenou hru pak prohrál 7:9 a s turnajem se rozloučil.

„Přesně do takových pozic se člověk chce dostat. Výborně jsem si to rozehrál, připravil si to a pak jsem zpackal naprosto základní jednoduchý úder," štvalo hvězdného veterána.

„Ztráta jasného směřovaní Andyho Murray podtrhla bezesporu jedna z nejhorších chyb jeho kariéry, po níž utrpěl čtvrtou porážku v řadě," píše o zkratu dvojnásobného wimbledonského šampiona například list Daily Mail.

Tradičně hodně nahecovaný Murray byl po celý zápas viditelně frustrovaný. Řval sám na sebe a po porážce vztekle mlátil raketou.

I když je na antuce evidentně naprosto z formy, účasti na French Open se vzdát nechce.

„V Paříži bych hrál rád, a to z prostého důvodu, že nevím, zda k tomu budu mít vůbec další příležitost. Cítím se zdráv, a tak bych to chtěl zkusit. Mám také ambici zabojovat o tituly ve Wimbledonu. Je mi jasné, že po dnešku to nezní zrovna realisticky, ale já věřím, že to možné je," vykládal britský novinářům po nečekané porážce.

I před čtrnácti dny zažil na antuce v Monte Carlu rychlý konec v prvním kole. Po hladkém vyřazení s Australanem Alexem De Minaurem (1:6, 3:6) mluvil o svojí nejhorší porážce. „Všechno špatně. Blbě jsem podával, returnoval, forhend, bekhend, volba úderů. Pro mě asi jeden z nejhorších zápasů kariéry," láteřil tehdy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.