Hlavní obsah

New York se mění v město duchů, start US Open ohrožuje hurikán Irena

NEW YORK

Start tenisového US Open ohrožuje hurikán Irene, jenž by měl do dějiště turnaje New Yorku dorazit v neděli. Organizátoři už preventivně zrušili dětský den plánovaný na sobotu a v neděli celý areál ve Flushing Meadows uzavřou.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Serena Williamsová vzkázala: Bojím se. Jsem v New Yorku.

Článek

Největší tenisový stadion světa a jeho okolí se tak den před startem posledního grandslamu sezony promění v město duchů. Tenisté nebudou smět trénovat a musejí strávit den v hotelu. Také pro ně totiž platí varování newyorského starosty Michaela Bloomberga, jenž vyzval všechny návštěvníky a obyvatele města, aby od sobotního večera příštích 24 hodin neopouštěli své domovy.

Účastníci US Open přijali zprávy o hurikánu různě. "OK, tak je to oficiální. Bojím se. Jsem v New Yorku. Ach jo," napsala na Twitteru jedna z největších favoritek US Open Serena Williamsová. Její americká krajanka Bethanie Matteková vzala blížící se živelní pohromu z té pozitivní stránky a naplánovala do svého hotelového pokoje na neděli party.

Ruskou rodačku reprezentující Austrálii Anastasii Rodionovovou znervózňuje, když vidí lidí okolo dělat si zásoby. "V mém krámku s potravinami už vykoupili všechen cukr. Lidé s taškami plnými jídla jsou ve městě všude, Irene je už za rohem," napsala Rodionovová.

První zápasy letošního US Open mají plánovaný začátek v 11 hodin místního času. O případné úpravě programu budou organizátoři jednat podle situace nejdříve v neděli odpoledne.  V New Yorku se na hurikán, který může přinést prudký déšť a vichr o rychlosti 160 km/h, připravují už několik dnů. Město dnes v poledne místního času zavře všechna letiště a zastaví všechny druhy dopravy. Starosta Bloomberg nařídil evakuaci 250 000 lidí z nízko položených oblastí.

Reklama

Související témata: