Hlavní obsah

Nosková připomněla svůj obdiv k Sereně: Vždycky bude na čele mého žebříčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Melbourne přemohla česká čtvrtfinalistka Australian Open Linda Nosková i světovou jedničku Igu Šwiatekovou, ale ani taková pecka nesesadila z vrcholku hitparády duel, kterého si 19letá tenistka cení ještě víc. Zahrála si v něm proti svému idolu Sereně Williamsové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání 4. kola Australian Open Nosková - SvitolinováVideo: sntv

 
Článek

Nosková po boku Lucie Hradecké ukončila americké legendě aktivní deblovou kariéru na US Open 2022, kde Češky v prvním kole vyřadily sourozenecké duo sester Willliamsových.

„Zápas proti Sereně beru jako zkušenost, vzpomínku,“ vysvětlovala Nosková po premiérovém postupu mezi nejlepší osmičku. „S Igou jsem si to uhrála sama, ale dávám to na druhé místo. Ten debl zůstane na prvním. A asi už ho nic nesesadí.“

Mladší ze sester Williamsových získala 23 grandslamových titulů v singlu, 14 ve čtyřhře a 2 v mixu. Navíc ovlivnila celou generaci následovnic, které chtějí hrát stejně jako americká královna. Rychle, tvrdě, silově. I ve stylu Noskové se odráží vliv Sereny.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Linda Nosková děkuje divákům po životním postupu do čtvrtfinále AO

„Jednou jsme řešili, že Linda dělá nápřah na forhend pozdě. Tak jsem jí hned dával příklad Sereny, že ona tam tu raketu zvedá hned…,“ popisoval v rozhovoru pro Sport.cz kouč Noskové Tomáš Krupa.

„Když jsem byla mladší, tak jsem tenis tolik nesledovala jako rodiče a lidi okolo, ale pak jsem se stala velkou fanynkou Sereny. Mám moc ráda její styl, i to, jaká je osobnost,“ líčila Nosková, že Williamsovou nikdo z čela nesesadí. „Vždycky bude na vrcholu mého žebříčku.“

Velké sympatie si vycházející česká hvězda ale udržuje i ke hře své pondělní soupeřky Eliny Svitolinové. „Myslela jsem, že se na kurtu poznáme víc,“ povzdechla si Nosková, jenže ukrajinská hráčka vzdala kvůli zranění už po třech gamech.

Podle žebříčkového postavení by česká teenagerka jako 50. tenistka světa (v live žebříčku už je 29.) měla být v souboji o osmifinále favoritkou proti další Ukrajince Dajaně Jastremské, která je 93. (43.).

„Čekám těžký zápas. Vím jen, že hraje agresivně,“ řekla Nosková. Takže znovu soupeřka, kterou ovlivnila Serena.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.