Hlavní obsah

Tausonová - Vondroušová 6:4, 2:6, 6:4Obrovská bitva se smutným koncem. O titul si v Lucemburku zahraje Dánka

Lucemburk
Aktualizováno

Tenistka Markéta Vondroušová ztratila v Lucemburku v koncovce semifinálový duel s Clarou Tausonovou a na finálovou účast na olympijských hrách nenaváže. Stříbrná medailistka z Tokia, jež si na okruhu WTA zahrála o titul naposledy v roce 2019, prohrála s dánskou soupeřkou 4:6, 6:2, 4:6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Vondroušová tahala proti Belindě Bencicové na charitativním turnaje Tipsport Elite Trophy za kratší konec.

Článek

Osmnáctiletá Tausonová získala v Lucemburku skalp druhé české tenistky v řadě. Po čtvrtfinálové výhře nad Marií Bouzkovou dnes zvládla i první vzájemný duel s Vondroušovou a podruhé v kariéře si na WTA Tour zahraje finále. V březnu dovedla v Lyonu své tažení z kvalifikace až k premiérovému titulu.

O čtyři roky starší Vondroušová po prvním ztraceném setu druhou sadu jasně ovládla, v rozhodujícím dějství se ale hra opět vyrovnala. Finalistka Roland Garros z roku 2019, která svůj dosud jediný titul na okruhu získala v roce 2017 v Bielu, ale v devátém gamu přišla o servis a Tausonová v následující hře duel s přehledem dopodávala.

O titul se Dánka utká s úřadující šampionkou Jelenou Ostapenkovou. Třetí nasazená lotyšská tenistka v semifinále porazila Ljudmilu Samsonovovou z Ruska 6:1, 7:6.

Voráčová si deblové finále v Portoroži nezahraje

Tenistka Renata Voráčová sbírku jedenácti deblových titulů z okruhu WTA v Portoroži nerozšíří. S černohorskou spoluhráčkou Dankou Koviničovou vypadly v semifinále po prohře 4:6 a 3:6 se srbsko-nizozemskou dvojicí Alexandra Kruničová, Lesley Pattinamaová Kerkhoveová.

Sedmatřicetiletá Voráčová naposledy triumfovala před dvěma lety v Palermu. Ve finále dvouhry se v Portoroži utkají v neděli turnajová trojka Alison Riskeová z USA a nenasazená Italka Jasmine Paoliniová.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Ostapenková (3-Lot.) - Samsonovová (7-Rus.) 6:1, 7:6 (7:4).
Tausonová - Vondroušová 6:4, 2:6, 6:4
Čtyřhra - finále:
Van Uytvancková, Minnenová (Belg.) - Zimmermannová, Routliffeová (Belg./ N. Zél.) 6:3, 6:3
Turnaj žen v Portoroži ve Slovinsku (tvrdý povrch, dotace 189.708 eur):
Dvouhra - semifinále:
Paoliniová (It.) - Putincevová (2-Kaz.) 1:6, 6:3, 6:4
Riskeová (3-USA) - Juvanová (Slovin.) 6:0, 6:4
Čtyřhra - semifinále:
Kruničová, Pattinamaová Kerkhoveová (Srb./Niz.) - Voráčová, Koviničová (ČR/Č. Hora) 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata: