Hlavní obsah

Osm výher v řadě! Plíšková to po absenci v Riu rozjela. Proč si nevěřit, říká

New York/Praha

Prorazila psychologickou bariéru a premiérově si zahraje osmifinále grandslamového turnaje. Tenistka Karolína Plíšková ještě na US Open neztratila ani set a dnes (zhruba od 18:30 SELČ, on-line na Sport.cz) ji prověří dvojnásobná vítězka z Flushing Meadows Venus Williamsová.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Radost Karolíny Plíškové.

Článek

Kvůli neúčasti na OH v Riu se na čtyřiadvacetiletou Češku snesla vlna kritiky, ale Plíšková ze své absence v Brazílii (oficiálním důvodem byly obavy z viru zika) zjevně těží. Dokázala vyhrát silně obsazený turnaj v Cincinnati, kde ve finále znemožnila Němce Kerberové, aby se posunula na čelo světového žebříčku. Celkově vyhrála už osm zápasů v řadě.

V New Yorku využila příznivé konstelace, když jí osud přihrál do cesty Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, s níž měla bilanci 3:0 na zápasy a porazila ji i v loňském fedcupovém finále.

První dvě kola byla trochu povinnost

„Jsem spokojená s tím, jak jsem zápas zvládla," lebedila si po výhře 6:2, 6:4. „První dvě kola byla trochu povinnost. Soupeřky byly za mnou v žebříčku, ani jsem je moc neznala (Američanka Keninová, Paraguayka Gonzálezová). Teď jsem to čekala samozřejmě těžší. Tím, že jsem ale Rusku třikrát porazila, šla jsem do zápasu sebevědomě. I vzhledem k tomu, jak jsem hrála poslední dva týdny v Americe, nebylo proč si nevěřit," řekla Plíšková.

Loni už nakoukla do první světové desítky, teď ji má jedenáctá hráčka WTA opět na dostřel a je možné, že do ní po skončení US Open zase zamíří. Před Plíškovou je ale velká možnost poprvé postoupit na grandslamu mezi nejlepších osm. Williamsová by nemusela být neschůdnou soupeřkou. Loni s ní momentální česká jednička těsně prohrála finále turnaje v čínském Ču-chaj.

„Obě jsme hrály dobře. Teď už se může stát cokoliv. Tím nechci říct, že když jsem se dostala do čtvrtého kola, tak končím. Ale už kvůli těm lidem, co vždycky říkali,Ty ses ještě nedostala přes třetí kolo', jsem ráda, že to ze mě spadlo a mám to za sebou," prohlásila Plíšková.

Porazí Karolína Plíšková v osmifinále US Open domácí Venus Williamsovou?
Ano
79,2 %
Ne
20,8 %
Celkem hlasovalo 7478 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Auger-Aliassime - Lehečka dnes 20 : 00
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.